Lažnim karticama ukrali osam miliona!

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 8.000.000 dinara, saopštio je danas MUP.

Srbija 10.07.2015 | 19:05
Lažnim karticama ukrali osam miliona!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su organizator kriminalne grupe R.B. (1970) i još osam članova grupe N.I. (1972), M. S. (1978), B. B. (1983), B. T. (1980), I.M. (1973), M.M. (1988), D.P. (1965) i N. P. (1984), navedeno je u saopštenju.

Postoje osnovi sumnje R.B., januara ove godine, organizovao kriminalnu grupu koju su činili ostali osumnjičeni, u cilju vršenja krivičnih dela falsifikovanja i zloupotrebe platnih kartica, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi. R. B. je, kako se sumnja, ostalim članovima grupe, pribavljao kompromitovane podatke o platnim karticama, na osnovu kojih je potom štampao i izrađivao falsifikovane platne kartice, nakon čega ih je, zajedno sa ostalim članovima, zloupotrebljavao na prodajnim mestima na teritoriji Beograda.

Pretresom stana i drugih prostorija, koje koriste osumnjičeni, policija je pronašla savremenu opremu za izradu falsifikovanih platnih kartica i falsifikovanih ličnih karata, za pribavljanje podatka o kompromotivanim ali validnim platnim karticama kao i robu pribavljenu korišćenjem falsfikovanih platnih kartica.

Policija nastavlja dalji rad na ovom slučaju, navedeno je u saopštenju.

(Novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BRAVO

10.07.2015 18:24

TAKO I TREBA SVI KRADU

ODGOVORITE