Ubo majku 30 puta, a zatim je zaklao

Obdukcijom tijela Anđe Đerić (68) iz Nevesinja, koju je u utorak nožem izmasakrirao sin Siniša (38), utvrđeno je da je nesrećna žena imala više od 30 ubodnih i reznih rana po licu i vratu.

Republika Srpska 10.07.2015 | 07:47
Ubo majku 30 puta, a zatim je zaklao

Izvor Pressa uključen u istragu kaže da je starica iskasapljena i da je sin na kraju zaklao, što pokazuje da je u vrijeme ubistva, najvjerovatnije, bio potpuno nervno rastrojen.

To potvrđuju i izjave komšija nesrećne žene, koji tvrde da je Đerić nakon ubistva bio potpuno izgubljen i da čak nije imao pojma da mu je u kući mrtva majka, već je tvrdio da je riječ o nepoznatoj ženi.

Đerić je u međuvremenu ispitan u policiji i Okružnom tužilaštvu u Trebinju, i prema tvrdnjama našeg sagovornika, istražioci su jako teško uspjeli da razgovaraju s njim, jer se i dalje ne sjeća mnogih detalja koji su prethodili ubistvu kao ni događaja nakon zločina. Tužilac je danas zatražio određivanje jednomjesečnog pritvora za Đerića, a biće urađeno i njegovo psihijatrijsko vještačenje, s obzirom na to da ima određenih psihičkih problema, zbog kojih se ranije liječio.

Podsjećamo, Anđa Đerić posljednji put je viđena živa u utorak prije podne, kada je u njihovu kuću u nevesinjsko naselje Gvozd navratio jedan poznanik. Pretpostavlja se da je ubrzo po njegovom odlasku došlo do svađe između majke i sina i da je Siniša tada brutalno ubio.

Da se nešto čudno dešava u kući Đerića posumnjao je njihov rođak Duško Radulović, koji im je taj dan, u više navrata, telefonirao, ali mu se niko nije javljao. Nakon više uzaludnih poziva, na kraju mu se na kućni telefon javio Siniša koji je na pitanje gdje mu je majka rekao da je otišla do njih. To je Raduloviću bilo sumnjivo i oko 16.30 časova došao pred njihovu kuću.

Poslije dugotrajnog zvonjenja i kucanja Siniša mu je napokon otvorio vrata i rekao da ne zna gdje mu je majka, ali da u kući ima neku nepoznatu ženu. Radulović je ušao u kuću i ugledao Anđino tijelo u dnevnom boravku, pored kauča, u lokvi krvi.

Komšije porodice Đerić tvrde da je Siniša odmah nakon rata počeo da pokazuje znakove psihičke nestabilnosti i da je živio povučeno.

Izvor: Press

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Serafim

10.07.2015 06:25

Sta reci sakloni i sacuvaj nas Boze. Ova besparica i ovo socijalno stanje, gde je sve vise mrznje i neslaganja u porodici zbog nezaposlenosti stvara cuda nad cudima...

ODGOVORITE
Name

Re

10.07.2015 06:57

Nije to cudo nad cudima to je strahota.

ODGOVORITE
Name

Psycho

10.07.2015 07:08

Sve to je posljedica stanja društva na ovom prostoru. Ovo društvo je bolesno. Djerić je bio ekstramno bolestan ali i mnogi drugi su takodje. S obzirom šta nam rade već 25 godina, nije ni čudo.

ODGOVORITE