Samo Dodik i Vlada RS mogu pomoći Borcu da se ne ugasi!

Fudbalskom klubu Borac jedino može da pomogne predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada RS, saopštio je prvi čovjek crveno-plavih u ostavci Draško Ilić.

Fudbal 09.07.2015 | 13:00
Samo Dodik i Vlada RS mogu pomoći Borcu da se ne ugasi!

Banjalučki klub što je moguće ranije u četvrtak mora da pronađe 322.000 KM koje bi osigurale opstanak. U suprotnom, "Velikan iz Platonove" neće biti žrijeban u petak za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Već dva mjeseca apelujemo, ukazujemo na situaciju, tražimo rješenja i obraćamo se svima koji mogu da pomognu ili bi trebali da budu zainteresovani za sudbinu Borca. Ti razgovori još nisu urodili plodom, ali očekujemo pomoć Vlade RS i predsjednika Dodika, što bi za nas bio jedini mogući spas. Na žalost odluke dolaze '5 do 12'. U slučaju da ne dobijemo pozitivan odgovor, definitivno ćemo priznati kapitulaciju", izjavio je Ilić za "Press RS".

Predsjednik Borca u ostavci najviše je ogorčen tzv. "borčevcima" koji su na Gradskom stadionu steklu ugled i fudbalsko ime, a sada se svojski trude da ugase klub.

"Sve to nesavjesno poslovanje i nepoštovanje ugovora došlo je danas na naplatu! Stalno čitam izjave da niko iz kluba nije imao nikakve kontakte sa povjeriocima, da ih niko nije molio za pomoć, te da više nemaju strpljenja da čekaju svoje pare! Mislim da te izjave govore više o njima nego o Borcu. U ovih godinu i po, koliko sam na čelu kluba, svi su dobili dio svojih potraživanja".

Ilić je dodao da niko ne spori dug, ali da u ovom trenutku isplata dugovanja nije realna.

"Povjerioci su nas prošle godine koštali oko 700.000 KM. Ali, moraju biti svjesni da ukoliko Borac bude ugašen, prestaće bilo kakve obaveze prema njima i nikad ništa neće moći da naplate", zaključio je prvi čovjek crveno-plavih u ostavci.

FS RS mirno gleda agoniju Borca

Ilić je takođe užasnut zbog ćutanja čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske o pitanju spasa najvećeg kluba u RS.

"Ne mogu da vjerujem da FS RS našu agoniju gleda sa strane! Bar da se oglase po pitanju eventualnog gašenja najvećeg kluba u RS. Da li oni, sjedeći u svojim kancelarijama smatraju da ne treba ništa da kažu? Godinama se održavaju na vlasti pričama o gostovanju reprezentacije Srbije. A ja postavljam pitanje, šta i ako dođu 'orlovi', šta mi time dobijamo? Politički udarac koji će poslije izazvati niz reakcija umjesto fudbalskog spektakla. A prvi su se fotografisali sa Srđanom Babićem, igračem kojem je njihova politika dozvolila da ode bez papira i prvi put registruje u Vojvodini, a da mi ne možemo da dokažemo da je četiri godine proveo u Borcu".

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nemanja

09.07.2015 11:01

Predsjednice , pomozi da se nas velikan digne na noge!!!

ODGOVORITE
Name

Hahaha

09.07.2015 11:02

Pa Dodik je doveo Borac do propasti i da je samo Borac, sve ce nas unistiti!

ODGOVORITE
Name

Bosic

09.07.2015 11:05

Samo vi dajte baji on ce to sredit.

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

09.07.2015 11:07

Lijepo je pomogao Dodik ovih godina Borcu..

ODGOVORITE
Name

Serafim

09.07.2015 12:23

Sigurno ce Dodik svojim parama da pomogne, on voli sport-fudbal, samo ga lepo i kulturno zamolite.

ODGOVORITE
Name

kondor

09.07.2015 12:52

ON SE ZAKLEO DA CE GA UNISTITI I USPIO JE....

ODGOVORITE
Name

Sojic

09.07.2015 13:17

Oće Mile da pomogne, duševan je to čovjek.

ODGOVORITE
Name

kiza

09.07.2015 14:52

Ako Vam oni pomazu bolje stavite katanac na vrata

ODGOVORITE