Video: Surovi Englezi opet napadaju Novaka!

Novak Đoković je morao u dva različita dana da izlazi na teren Vimbldona ne bi li, posle prekida usled mraka, u pet setova eliminisao Južnoafrikanca Kevina Andersona. No, za neke od britanskih medija, glavna tema je ponašanje najboljeg tenisera sveta na tom meču, kojim je izborio plasman u četvrtfinale.

Tenis 08.07.2015 | 16:40
Video: Surovi Englezi opet napadaju Novaka!

Naime, dve mlade novinarke "Dejli mejla", starog engleskog tabloida kog u Srbiji novine vole citiraju još od Prvog balkanskog rata 1912. godine jer je u pitanju list koji obrađuje hiljade različitih tema, rešile su da napišu članak čiji je naslov podugačak i glasi: "Sad je Đoković izgubio hladnokrvnost: Svetski broj 1 se izdrao na skupljačicu loptica tokom napetog meča - i to dan nakon što je Australijanac Nik Kirios upleten u rasitički problem zbog (svog) ponašanja na terenu".

Da ostavimo sada po strani Kiriosa, koji se zapravo zbog svojih psovki verbalno sukobio sa 77-godišnjom zemljakinjom iz Australije, nekadašnjim plivačkim šampionom Don Frejzer, evo šta su novinarke "Dejli mejla" Džen Smit i Kler Dafin, navele o "spornom Đokovićevom ponašanju".

"U poslednjem segmentu svog meča, Srbin je na momenat izgubio svoju prisebnost, vičući i gestikulirajući prema skupljačici loptica dečjeg lica. Očigledno tražeći svoj peškir, 28-godišnjak je vrištao u njenom pravcu i besno uzdizao ruke. Nakon što je obrisao lice, peškir je odbacio u pravcu devojčice pre nego što je nastavio da igra. Devojčica je ostala vidljivo potresena, suzdržavajući suze, navode izvori sa terena".

Ne navodeći baš koji su to "izvori sa terena", novinarke "Dejli mejla" su tekst nastavile sledećim rečenicama:

"Devojčica je nervozno pila vodu iz flašice nekoliko trenutaka posle te erupcije, a obrazi su joj bili crveniji nego što je to prethodno bio slučaj. Nakon što je savladao svog rivala iz Južne Afrike, Đoković je navodno napustio teren broj 1 bez da ju je pogledao", navodi se u ovom tekstu, u kome posle "izvora sa terena", i "navodno", sledi i "sagovornik":

"Gledalac je rekao: 'Bio je na manje od metar od nje, bio sam potpuno šokiran (ponašanjem Đokovića). A ona (skupljačica loptica) je morala da ostane na terenu. Tresla se".

To dopunjuju i izjavama neimenovanih foto-reportera.

"Foto-reporteri koji su pratili ovaj meč su rekli da je svetski broj jedan ostavio devojčicu na ivici suza nakon što je 'agresivno' vikao u njenom pravcu", pišu novinarke "Dejli mejla", dodajući tome i da je ranije ove godine Novak Đoković uputio javno izvinjenje skupljaču loptica u Majamiju kog je uplašilo njegovo vikanje na terenu tokom meča sa prijateljem, Endijem Marejem.

Novak Đoković je posle ovakvog "upiranja prstom" rekao da će uputiti izvinjenje:

"Izdrao sam se, ali ne na nekoga drugog, već na sebe. Gledao sam ka loži, ali sam govorio sebi... Emocije su tu. Uvek idete kroz uspone i padove, a ja sam pokušavao da se motivišem. U prvom danu ovog meča nisam pokazivao mnogo emocija, probao sam da ih zadržim za sebe. Ali, nekada je dobro viknuti i izbaciti ih iz sebe, bar to tako funkcioniše kod mene. Kod drugih je drugačije. Žao mi je... Ovo nije imalo veze sa njom (skupljačicom loptica). Možda se samo uplašila mog vriska. Bio sam joj blizu. Definitivno ću joj se izviniti ako sam uradio nešto loše".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nedjo

08.07.2015 15:26

jadna devojcica mogla je doziveti "srcani udar" a onda bi Novaka proglasili ubicom .

ODGOVORITE
Name

Novace

08.07.2015 15:30

Samo napred junacino ne obaziri se na pogane engleze,steta sto marej nece proci do finala pa da budu jos ljuci poganluci engleski...NAPRED NOLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

ODGOVORITE
Name

NOVO

08.07.2015 16:29

PA ENGLEZI SU UBJEDLJIVO U ISTORIJI BILI NAJVEĆI OSVAJAČI I PO BRUTALNOSTI SU GORI OD NEMACA, CRKNITE OD MUKE, IMPERIJALISTI

ODGOVORITE
Name

Ja

08.07.2015 17:38

Pod 1: sto je isao uopste tamo da igra!? trebao ih je bojkotovati! A pod: cemu djevojcice na trenu? Pa nismo mi sa Balkana pedofili kao Englezi!

ODGOVORITE