Tur de Frans: Martinu 4. etapa i žuta majica!

Nemački biciklista Toni Martin pobedio je na četvrtoj etapi Tur d'Fransa (Seranž → Kambre, 223,5km) i preuzeo žutu majicu.

Ostali sportovi 08.07.2015 | 13:20
Tur de Frans: Martinu 4. etapa i žuta majica!

Sjajnom vožnjom na stazi sa sedam deonica sa kaldrmom, Martin je pobegao 12 sekundi dojučerašnjem lideru Tura Krisu Frumu, koji je 30-ak kilometara pre cilja jedva izbegao pad.

Pet kilometara pre cilja Martin se odlučio da napadne pobedu, a rivali nisu usleli da pariraju trostrukom šampionu sveta u vožnji na hronometar uprkos usponu u poslednjih 600 metara.

"Posle probušene gume i menjanja bicikala razmišljao sam već o sledećoj etapi. Ali pet kilometara pre cilja svi su se samo zagledali, pa sam odlučio da napadnem. Hiljadu hvala mom timu", rekao je Martin.

Drugi je kroz cilj sa tri sekunde zaostatka stigao njegov zemljak Džon Degenkolb, a odmah za njim trku su završili Peter Segan, Greg van Avermet i Edvald Boason Hagen.

Peta etapa vozi se u sredu od Arasa do Amijena u dužini od 189,5 kilometara. Očekuje se kolektivni sprint, a favoriti su specijalisti za brze završnice Mark Kavendiš, Andre Grajpel, Aleksandar Kristof i Naser Buani.

Tur d'Frans, 4. etapa:
1. Toni Martin (Nemačka) 5.28,58 sati
2. Džon Degenkolb (Nemačka) +3 sekunde
3. Peter Sagan (Slovačka) isto vreme
4. Greg van Avermet (Belgija)
5. Edvald Boason Hagen (Norveška)

Generalni plasman:
1. Toni Martin (Etixx–Quick-Step) 12.40,26 sati
2. Kris Frum (Sky) +12 sekundi
3. Tidžej van Garderen (BMC) +25
4. Toni Galopin (Lotto) +38
5. Peter Sagan (Tinkoff) +39

Vlasnici majica:
Žuta (lider) – Toni Martin
Tačkasta (brdski) – Hoakim Rodriges
Zelana (sprint) – Andre Grajel
Bela (mladi) – Peter Sagan

Komentari / 0

Ostavite komentar