Izbjegavati putovanja

Zbog visoke temperature koja je najavljena za danas iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima da izbjegavaju putovanje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana, da prave češće pauze tokom vožnje i da konzumiraju dovoljne količine tečnosti.

Republika Srpska 08.07.2015 | 09:20
Izbjegavati putovanja

Na području regije Birač do 12. jula na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Zabrana se danas od 9.00 do 15.00 časova odnosi na dionicu magistralnog puta Memići - Karakaj, sutra od 15.00 do 22.00 časa na dionicu magistralnog puta Zvornik - Vlasenica.

U petak i u subotu, 10. i 11. jula, zabrana se odnosi na dionice magistralnih puteva Zvornik - Konjević Polje - Vlasenica, Vlasenica - Luke, Memići - Karakaj, te regionalne puteve Konjević Polje - Bratunac, Drinjača - Bratunac, Bratunac - Srebrenica i Milići - Zeleni Jadar - Srebrenica.

U toku su radovi na projektu rekonstrukcije vodovodne mreže na magistralnom putu, dionica entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad 1, zbog čega će se od 7.00 do 18.00 časova na mjestima izvođenja radova saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske Rača - Rača, zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1 - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraća se jednom trakom.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, na magistralnom putu Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji 2 - 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika.

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Bratunac 3 - Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušili desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Danas u 8.00 časova iz Bihaća prema Srebrenici kreće biciklistički maraton sa oko 300 učesnika. Biciklisti će se danas kretati na dionici magistralnog puta Bihać - Jajce, pa vozači traba da voze oprezno i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Danas se izvode radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta Jablanica - Konjic, pa se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj na Graničnom prelazu Brčko - Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Komentari / 0

Ostavite komentar