Borac (BL) prestaje da postoji?!

Ako se nešto drastično ne promijeni nabolje, samo šest dana poslije 89. rođendana, u petak, 10. jula, Fudbalski klub Borac prestaće da postoji, rekao predsjednik kluba u ostavci.

Fudbal 07.07.2015 | 14:00
Borac (BL) prestaje da postoji?!

Fudbalski klub Borac blago rečeno je u teškoj finansijskoj situaciji. Draško Ilić predsjednik kluba u ostavci svake sedmice ponavlja kako se bliži kar klubu, traži pomoć, nudi rješenja...

"Borac je u subotu, 4. jula, proslavio 89 godina postojanja i vrlo lako se može desiti da mu to bude posljednji rođendan. Naime, ukoliko najkasnije do sutra na račune povjerilaca ne uplatimo 318.000 maraka, nećemo biti licencirani za narednu sezonu Premijer lige BiH i do kraja sedmice bićemo prinuđeni da "potpišemo kapitulaciju", odnosno proglasimo stečaj. U petak je zakazano izvlačenje takmičarskih brojeva za narednu sezonu i ukoliko do tada Fudbalskom savezu BiH ne dostavimo nove reprograme prema povjeriocima, ali i ne uplatimo pomenuti iznos, nećemo biti u žrijebu", rekao je Ilić za "Glas Srpske".

O situaciji na Gradskom stadionu upoznati su premijer Republike Srpske Željku Cvijanović, ministar finansija Zorana Tegeltiju i ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića.

" Bio sam član delegacije grada Banjaluke, koju je predvodio gradonačelnik Slobodan Gavranović i iskoristio sam priliku da premijera i dva ministra upoznam sa veoma lošom situacijom u Borcu. Naglasio sam da današnji modalitet funkcionisanja klubova ne odgovara nikome, ali i da su osnovna prava svih zaposlenih na stadionu ugrožena zbog neizmirenih doprinosa, plata... Zamolio sam ministra finansija da vidimo šta se može uraditi o pitanju nagomilanih poreza za doprinose. Dok se to ne riješi, nijedan sportski kolektiv neće moći krenuti na zdravim osnovama. Konkretno u našem slučaju porez je nenaplativ, jer Borac nema ništa u svom vlasništvu", nastavio je Ilić, koji očekuje da se Vlada Republike Srpske službeno izjasni da li će pomoći Borcu da bi se prebrodila bezizlazna situacija.

"Tražili smo 318.000 maraka za prijeteće obaveze, koje moramo riješiti najkasnije do sutra, a za stara dugovanja do kraja takmičarske sezone potrebno je još nekih 300.000 maraka. Da li će Vlada izaći u susretu Borcu ne znam, ali isto tako znam da bi bilo nepristojno tražiti da se računi plaćaju samo nama, a ne i drugim klubovima. Isto tako, imamo modalitet ukoliko odemo u stečaj ili likvidaciju i da Borac neće čekati četiri ili pet godina da se vrati u Premijer ligu BiH, nego da će tamo biti već za godinu", rekao je Ilić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nos

07.07.2015 12:10

I ostali gradovi imaju klubove pa ne traze novac od grada i vlade to samo ima u Banja Luci kad su obrtali i prali novac preko kluba bilo je obećanja novih stadiona od toga samo park za pse...

ODGOVORITE