Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

Vozači bi, zbog najavljene visoke temperature, trebalo da izbjegavaju putovanja, posebno na duže relacije, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 06.07.2015 | 08:19
Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

Ukoliko se odluče na putovanja, trebalo bi da prave češće pauze tokom vožnje i konzumiraju dovoljne količine tečnosti.

U toku su radovi na projektu rekonstrukcije vodovodne mreže na magistralnom putu M-14, dionica entitetska granica /Otoka/-Novi Grad 1, zbog čega će se od 7.00 do 18.00 časova, na mjestima izvođenja radova, saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Na magistralnom putu M-18, dionica granica Republike Srpske Rača - Rača, zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu M-17 Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina - Gornja Vijaka i R-414 Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraća se jednom trakom.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu M 14,1 Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu" Klakar Donji 2", i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, i neće važiti u dane vikenda i praznika.

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3 - Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušili desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta R-474 Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na Graničnom prelazu Brčko - Gunja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bole

06.07.2015 13:38

Ženama i djevojkama se savjetuje šetnja u mokroj potkošulji.

ODGOVORITE