Vimbldon: Nole rutinski preko Tomića do 1/8-finala i Andersona

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je bez većih problema pobedio Bernarda Tomića. Kevin Anderson protivnik je Novaka Đokovića u borbi za četvrtinu finala Vimbldona.

Tenis 03.07.2015 | 19:00
Vimbldon: Nole rutinski preko Tomića do 1/8-finala i Andersona

Srpski teniser bio je bolji od Australijanca sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Đoković je kontrolisao dešavanja na terenu od početka do kraja, nije pretrpeo nijedan brejk i u odličnom raspoloženju dočekuje nastavak turnira.

Njegov naredni rival biće Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je takođe posle tri seta savladao Leonarda Majera.

Novak je odlično otvorio meč – viner forhendom, pa duga razmena i dva asa za siguran prvi gem. Osvojio je i prvi poen na servis protivnika, ali je Tomić pogodio dva dobra servisa. Početnim udarcem je osvajao poene i izjednačio na 1:1.

Nešto duži bio je drugi gem na servis Đokovića. Odličnim servisima i forhendima stigao je do 40:15 kada je Australijanac malo ubrzao igru i izjednačio. Čak četiri puta se igralo na razliku, ali Srbin nije dozvolio brejk loptu i novim dobrim servisom poveo je sa 2:1.

Tesno dobijeni gem Đoković je iskoristio kao motivaciju da odmah napadne servis protivnika. Napravio je brejk izgubivši samo jedan poen i brzo poveo sa 3:1. Još brže je potvrdio stečenu prednos – sjajan lob, pa dva asa i već je bilo 4:1.

Do kraja seta nije bilo previše uzbuđenja, pa je srpski teniser posle 28 minuta igre poveo u setovima – 6:3.

Početkom drugog seta nije bilo uzbuđenja. Serveri su bili sigurni, pa su samo dva poena u prvih šest gemova osvojili igrači koji su vraćali početni udarac.

U sedmom gemu Novak je napado servis Tomića, stigao je do brejk šanse i uspeo je da dobije gem. U sledećem gemu Tomić je pripretio, imao je 0:30, ali je Đoković uspeo da povede sa 5:3.

Srpski teniser posao je završio već u sledećem poenu, neverovatnim kretanjem naterao je Tomića na nekoliko grešaka i napravio je novi brejk - 6:3.

Ni u trećem setu nije bilo problema. Novak je u šestom gemu napravio brejk i do kraja je zadržao servis za sigurnu i ubedljivu pobedu - 6:3.

Južnoafrikanac je u tri seta bio bolji od Argentinca Leonarda Majera, pa je tako izborio šesti duel sa najboljim teniserom sveta – 6:4, 7:6(8), 6:3.

Dvestajedan centimetar visoki Andreson uspeo je da savlada Novaka u njihovom prvom međusobnom okršaju, pre sedam godina na Mastersu u Majamiju, ali zato u naredna četiri duela nije uzeo ni set.

Andresonu je za trijumf bilo potrebno nešto manje od dva i po časa igre, Argentinac se nije predavao ni pri rezultatu 2:0 za rivala u setovima, ali na kraju nije uspeo da se upiše na semafor.

Južnoafrikanac je do vođstva stigao zahvaljujući brejku već na samom startu meča, koji je uspešno sačuvao do kraja, da bi duel prelomio u taj-brejku drugog, pošto prethodno Majer nije iskoristio priliku da oduzme servis rivalu pri rezultatu 6:6.

Komentari / 0

Ostavite komentar