Vimbldon - 5. dan, najava: Nole, Aleksandra, Zimonjić...

Petog dana Vimbldona na terenu će se naći troje srpskih tenisera – Novak Đoković i Aleksandra Krunić u singlu, odnosno Nenad Zimonjić u miksu.

Tenis 03.07.2015 | 13:00
Vimbldon - 5. dan, najava: Nole, Aleksandra, Zimonjić...

Đoković, koji brani titulu na drugom Gren slemu sezone, igra sa Australijancem Bernardom Tomićem drugi meč na Centralnom terenu.

Program na najvećem terenu kompleksa Sveengleskog kluba u Londonu od 14 časova otvaraju Bugarin Grigor Dimitrov i Rišar Gaske iz Francuske, što znači da bi Đoković i Tomić mogli da se nađu na terenu oko 16.

Đokoviću i Tomiću će to biti četvrti međusobni susret, a sva tri do sada je dobio srpski teniser.

Posle njih dvojice na Centralni teren će izaći najbolja teniserka sveta Serena Vilijams i miljenica domaće publike Heder Votson.

Posle igranja na manjim terenima, Aleksandra je konačno dobila priliku da zaigra na većoj sceni na Vimbldonu. Nju u petak očekuje susret sa petostrukom osvajačicom Vimbldona Venus Vilijams, a njihov prvi susret je treći na Terenu 2.

Na tom terenu prvi meč od 13.15 igraju Australijanac Nik Kirjos i Miloš Raonić iz Kanade, a potom će na njega izaći Amerikanka Sloun Stivens i Lucije Šafaržova iz Češke. To ujedno znači da bi Krunićeva i starija od sestara Vilijams mogle na terenu da se nađu oko 17 časova.

Na Terenu 1 program počinje u 14 časova, a otvaraju ga osvajač Rolan Garosa i Fernando Verdasko iz Španije. Potom sledi duel Ruskinje Marije Šarapove i Irina-Kamelije Begu iz Rumunije, a poslednji susret u petak na njemu će odigrati hrvatski teniser Marin Čilić i Amerikanac Džon Izner.

Dan pošto je uspešno započeo takmičenje u dublu, Zimonjića očekuje prvi meč u miksu. Njegova partnerka biće Australijanka Jarmila Gajdošova, a njihovi prvi rivali su Kris Gučione iz Australije i Slovenka Andreja Klepač. Taj meč je treći na Terenu 6, na kojem prvi duel počije u 13.15.

Komentari / 0

Ostavite komentar