Nadal: Zasluženo sam na 10. mjestu!

Deseti igrač sveta Rafael Nadal kaže da zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi na ATP listi, ističući da uvek morate raditi na sebi.

Tenis 03.07.2015 | 15:20
Nadal: Zasluženo sam na 10. mjestu!

"Mislim da promena stila igre nije rešenje, već konstantan rad na sopstvenom usavršavanju, sve vreme, kako pozitivne tako i negativne aspekte igre. Kako godine prolaze sigurno je da gubite određene kvalitete. Niste brzi kao nekada, ali morate pronaći razlog da to nadomestite na drugi način. To je glavni razlog zašto sam 10-11 godina bio u samom vrhu ATP liste", rekao je Nadal.

Dvostruki šampion na terenima Ol Ingland Klaba bio je uspešan u prvom kolu trećeg Gren slema, pošto je u tri seta porazio Brazilca Tomaža Belučija.

"Trenutno sam deseti igrač sveta i zaslužujem da se nađem na tom mestu. Uvek radim na istim stvarima. Ove godine ne igram dobro, ali, iskreno, ne mogu da promenim mnogo toga. Stvar je samo u sticanju što više samopouzdanja, pobedama, boljom igrom... Sa dobrom motivacijom i vrednim radom – vratiću se – siguran sam", naglašava Rafa.

Maljorčanin će u drugom kolu igrati protiv Dastina Brauna iz Nemačke, koji je porazio Jen-hsuna Lua iz Kineskog Tajpeha.

"Bio je to poprilično solidan nastup s moje strane. Smatram da sam odigrao nekoliko dobrih poena. Započeo sam turnir na dobar način, ali želim da se fokusiram na svaki meč pojedinačno, bez namere da sebe opterećujem specifičnim ciljevima. Ovo je bila pozitivna pobeda za mene, u tri seta. Igrao sam dobro iz bekenda, dok iz forhenda moram da budem agresivniji. Sve u svemu, osećao sam se veoma dobro na terenu. Takođe, moram da serviram bolje, jer sam dozvolio da dva puta izgubim servis", zaključio je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar