Nastavljen dijalog Beograda i Prištine

Razgovori delegacija Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa uz posredovanje EU, koji su trajali oko osam sati, nastavljeni su večeras nešto posle 20.30 sati.

Srbija 29.06.2015 | 21:19
Nastavljen dijalog Beograda i Prištine

Sastanak na kojem učestvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa, počeo je jutros oko devet sati, a prekinut je nešto pre 18 sati zbog obaveza visoke predstavnice Federike Mogerini.

Na dnevnom redu su četiri krupna pitanja - Zajednica srpskih opština (ZSO), telekomunikacije, energetika i "Park mira" u Mitrovici.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u pauzi pregovora da se nova runda odvija u vrlo teškoj atmosferi i da ima utisak da prištinska delegacija ne želi dogovor.

"Oni su doši ovde da se ne dogovore", rekao je Đurić novinarima, ističući da je tokom prvog dela dijaloga, koji je trajao osam sati, atmosfera bila "nepodnošljiva".

S druge strane, premijer Kosova Isa Mustafa rekao je novinarima u pauzi pregovora da su dve strane znatno približile stavove u vezi sa ZSO.

On je kazao da se tokom današnje runde razgovaralo o dva dokumenta, od kojih se jedan odnosi na ZSO, a drugi na telekomunikacije i dodao da se nada da će do kraja ove runde postići sporazum o sva četiri pitanja koja su na dnevnom redu.

Komentari / 0

Ostavite komentar