Fedeks poželjeo Sereni: Osvoji sve!!!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer podržao je Serenu Vilijams u pohodu na sezonski Gren slem.

Tenis 30.06.2015 | 08:20
Fedeks poželjeo Sereni: Osvoji sve!!!

Federer je istakao da je Serena veliki talenat i da ima dobru priliku da se upiše u istoriju tenisa, ali da ne sme da se opusti.

„Ona je veliki talenat, ali bi joj najveća greška bila da pomisli da je već u finalu US opena. Psihički je uvek spremna za izazove kada je to najpotrebnije i mislim da je ta njena osobina ono čemu se treba diviti. Ona je fenomanalna sportistkinja na svetskom nivou i dostignuća koja je učinila su neverovatna. U uslovima u kojima se nalazi kada je sve osvojila ove sezone, mislim da je najlakše da počne da razmišlja unapred“, rekao je Federer.

Ne tako davno, Rodžer je dominirao svetskim tenisom, a 2009. godine uspeo je da kompletira Gren slem titulom na Rolan Garosu.

„Često me pitaju o tome da li ona može da osvoji četiri Gren slema. Još nije odigrala ni prvu rundu ovde. Trava je najteža podloga za osvajanje turniru, a posebno u našem slučaju u kojem se igra na tri dobijena seta. Ako igrate loše samo pola sata meč već može biti gotov“, dodao je Švajcarac.

Amerikanka ima priliku da u Londonu ostvari nesvakidašnji rekord – ukoliko trijumfuje na turniru vezaće sva četiri Gren slema, pošto je bila najbolja i na US openu. Ako se to desi, ostaće joj samo takmičenje u Njujorku za sezoni GS.

„Mentalna jačina je moja najveća snaga. Dok sam odrastala, otac mi je uvek govorio da je ’glava’ sve u tenisu i da moram biti psihički jaka. Pretpostavljam da sam to baš primila srcu. Takođe, to što sam najlmađa od petoro dece me je nateralo da dodatno radim i sve je to pomalo uticalo“, rekla je Serena.

Komentari / 0

Ostavite komentar