EP: SRPKINJE SU ŠAMPIONKE EVROPE!

Bajka koju su svojim igrama na šampionatu Evrope ispisivale naše košarkašice okončana je kao u najlepšem snu - titulom kontinentalnog prvaka i direktnim plasmanom na Olimpijske igre u Riju 2016: Srbija je posle sjajne košarkaške predstave savladala u budimpeštanskom finalu moćnu selekciju Francuske sa 76:68 i ostvarila najveći uspeh u istoriji naše ženske košarke!

Košarka 28.06.2015 | 20:50
EP: SRPKINJE SU ŠAMPIONKE EVROPE!

Francuska je već dugo bila "trn u oku" srpskoj selekciji, od nje je pre dve godine doživela jedan od izuzetno bolnih poraza, a i ovoga puta je, u borbu za zlato, ušla kao apsolutni favorit. Međutim...

Ne igra se u Srbiji košarka. Ona se u Srbiji voli. Srbi, i Srpkinje - eto dokaza iz Budimpešte - igraju se košarke. Srcem se taj sport igra, a kada se igra baš tako, onda nije važno ko važi za rivala, već ko više voli da se igra.

A naše su igrale kao u bajci. Borbeno, hrabro, čak i kada su gubile (u tri navrata su stizale sedam poena zaostatka), čak i kada su doživljavale pehove, poput Milice Dabović, koja je već sredinom druge doenice morala da napusti igru zbog povrede lakta. Bez jednog od lidera, a sa maestralnom Sonjom Petrović kao vođom počev od druge deonice, uz odbranu o kojoj mnogi košarkaški timovi mogu samo da sanjaju, Srbija je svoj san ostvarila. Njena ženska reprezentacija Srbije postala je šampion Evrope.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Modriča

28.06.2015 18:58

Sve čestitke i napred Srbijo.

ODGOVORITE
Name

Drina

28.06.2015 19:13

Srbija je svetska velesila u sportu

ODGOVORITE
Name

abc

28.06.2015 19:53

Roditelji one male Marice iz Bijeljine, eto vam ga na. Mogla je i vasa cerka na balkon i u OI sa Srbijom

ODGOVORITE
Name

Serafim

29.06.2015 09:32

Za svaku pohvalu na ovaj Vodovdan Bog nas pogleda jos samo da uredimo Drzavu pa da zivimo ko ljudi.

ODGOVORITE