Vimbldon, 1. dan: Noletu počasti - kreće prvi, uz još šestoro Srba!

Tradicionalno, aktuelni šampion Vimbldona Novak Đoković otvoriće ovogodišnje izdanje turnira na terenima Old Ingland Klaba duelom sa Filipom Kolšajberom.

Tenis 28.06.2015 | 22:20
Vimbldon, 1. dan: Noletu počasti - kreće prvi, uz još šestoro Srba!

Duel Srbina i Nemca počinje u ponedeljak u 14 časova, posle njihovog susreta na travu će Marija Šarapova i Džohana Konta, a zatim i Stan Vavrinka i Žoao Souza.

Osim Novaka, na terenu će se naći još pet srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Aleksandra Krunić, Janko Tipsarević, Dušan Lajović u singu, a Jelena Janković u dublu.

Đoković i Kolšajber do sada su se sastajali sedam puta, a Novak je slavio u šest navrata.

U istom terminu kada na teren izlazi prvi teniser sveta, na Terenu broj 1 zakazan je duel Serene Vilijams i Margarite Gasparjan, pa slede dueli Simone Boleli – Kei Nišikori i Grigor Dimitrov – Federiko Delbonis.

Ana Ivanović na teren izlazi posle okršaja Marina Čilića i Hirokija Morije, koji otvara program na Terenu broj 3 od 12.30, a rivalka joj je malo poznata Ji-Fan Ksu iz Kine – koja nikada ranije nije ušla u glavni žreb na nekom Gren slemu, iako ima 27 godina.

Otprilike u isto vreme na terenu bi trebalo da se nađe i Aleksandra Krunić, i to na Terrenu broj 14, pošto svoj duel okončaju Martin Kližan i Fernando Verdasko. Protivnica Krunićevoj je iskusna Roberta Vinči, a ovo će im biti prvi međusobni duel.

Janko Tipsarević se napokon vraća na Vimbldon, a prvi rival biće mu Marsel Granoreljs na Terenu broj 7, a njihovim duelom biće ujedno i otvoren program u 12.30.

Dušan Lajović u Londonu startuje protiv veterana Tomija Hasa, a njihov susret treći je na programu na Terenu broj 8, gde prethodno igraju Dudi Sela i Dominik Tim, a onda i Karla Suares-Navaro i Jelena Ostapenko.

Odmah po okončanju Jankovog meča na teren izlazi i Jelena Janković, u paru sa Mirjanom Lučić-Baroni, a protivnice će im biti Darija Jurak i Ana Konjuh.

Komentari / 0

Ostavite komentar