Moto GP - Asen: 61. pol pozicija za Rosija!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Holandije, osmoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 26.06.2015 | 15:40
Moto GP - Asen: 61. pol pozicija za Rosija!

Vozač Jamahe je do najbolje startne pozicije u Asenu došao sjajnim krugom u vremenu od 1:32.627 minuta i tako ostvario 61. pol u karijeri.

’Doktoru’ će se u prvom redu na startu trke, u subotu od 14 časova, pridružiti Aleš Espargaro na Suzukiju i branilac titule Mark Markes.

Italijan je od početka ove sezone imao velikih problema u kvalifikacijama, nijednom nije startovao iz prvog reda, pa je morao mnogo pozicija da nadoknađuje tokom trke. Posle trke na stazi „Katalunja“ očigledno je postao svestan ozbiljnosti tog problema, pa smo od prvog treninga videli Rosija željnog da što bolje iskoristi vreme na stazi, a samim tim i preokrene situaciju vezanu za kvalifikacije. Sigurno mu je od koristi bilo to što mu je staza „Asen“ jedna od najomiljenijih, pa je došao do prve pol pozicije od trke u Valensiji na zatvaranju prošle sezone.

Iako je Markes tokom većeg dela kvalifikacija držao čelo, kada je bilo najvažnije, Rosi je bio najbolji. Postavio je sjajan krug, a najbliži mu je bio stariji od braće Espargaro, sa 231 hiljaditinkom zaostatka, dok je Markes bio samo samo 28 hiljaditih delova sekunde dalje.

Koliko su kvalifikacije bile izjednačene najbolje govori podatak da je Rosija i vozača Dukatija Andreu Dovicioza na desetom mestu manje od pola sekunde. Četvrto mesto na startu zauzeće drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, ispred Pola Espargara na Jamahi ekipe Teh 3, vozača Dukatija Andree Janonea i Kala Kračloua na LCR Hondi. Prvu desetoricu kompletiraće drugi vozač Jamahe Horhe Lorenco, Maverik Vinjales na Dukatiju i Doviciozo.

Komentari / 0

Ostavite komentar