ARD: Šuker se kladio za fudbalsku mafiju!

Nemačka državna televizija (ARD) objavila je da poseduje dokumente iz istrage iz 2010. godine u kojima se jasno može videti da je predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker povezan sa kladionišarskom mafijom.

Region 26.06.2015 | 15:56
ARD: Šuker se kladio za fudbalsku mafiju!

Nemci tvrde da se Šuker za osuđenog kriminalca Antu Šapinu kladio na najmanje tri fudbalske utakmice: Na utakmicu Lige šampiona i na dva meča u Ligi Evrope. Navodno, kao nagradu je dobio savet da uplati novac na Široki Brijeg.

Prema pisanju "ARD-a", Šuker i Šapina su razmenjivali SMS poruke i pozive. Državno tužilaštvo iz Bohuma vodilo je 2010. godine istragu protiv Šapine, koji je kasnije osuđen na pet i po godina zatvora zbog nameštanja utakmica i ostvarivanja dobiti od 2,3 miliona evra.

Nemci u tekstu pod nazivom "Tamna senka iznad Davora Šukera", pišu da Uefa ima dokumente iz istrage u kojima postoje saznanja o Šukerovim kontaktima s optuženim Šapinom. Nemačka državna televizija dodaje kako je iz Uefe dobila potvrdu da Šuker nije bio čak ni svedok u istrazi državnog tužilaštva iz Bohuma.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ma

26.06.2015 14:31

Lopovska posla, a mi ljeba"nemamo ?

ODGOVORITE
Name

Brod

27.06.2015 14:34

Poštenjačina kao njegova predsjednica Kolinda.

ODGOVORITE