Vimbldon - žrijeb: Ana na Kineskinju, Jeca na Vesninu!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović u prvom kolu Vimbldona igraće sa Kineskinjom Ji-Fan Ksu, dok će rivalka Jelena Janković biti Ruskinja Jelena Vesnina.

Tenis 26.06.2015 | 14:40
Vimbldon - žrijeb: Ana na Kineskinju, Jeca na Vesninu!

Bojanu Jovanovski na startu očekuje duel sa nemačkom teniserkom Tatjanom Marijom, dok će Aleksandra Krunić igrati sa Robertom Vinči iz Italije.

Prva rivalka Ivanovićeve na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg turnira na svetu biće teniserka koja nikada ranije nije ušla u glavni žreb na nekom Gren slemu, iako ima 27 godina.

Ukoliko bude uspešna na startu, Ivanovićevu u drugom kolu čeka bolja iz duela Amerikanke Betani Matek-Sends i Alison Van Ujtvank iz Belgije, a u trećem kolu potencijalna rivalka joj je Švajcarkinja Belinda Benčić.

Ivanovićeva bi u četvrtom kolu mogla da se sastane sa Špankinjom Karlom Suares Navaro ili Viktorijom Azarenkom, a u četvrtfinalu sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams.

U istoj četvrtini kao Ana nalazi se i Krunićeva, kojoj bi rivalka u drugom kolu, ako bude uspešna u prvom, ponovo biti Italijanka, ili Sara Erani ili Frančeska Skjavone.

Jankovićeva se nalazi u suprotnoj polovini, a potencijalne rivalke u drugom kolu su joj Ruskinja Jevgenija Rodina i Lora Robson iz Velike Britanije. Projektovanim žrebom, u trećoj rundi bi mogla da je čeka aktuelna osvajačica Vimbldona Petra Kvitova, a u četvrtoj Poljakinja Agnješka Radvanjska. U istoj četvrtini su i Ruskinja Jekaterina Makarova i Judžini Bušar iz Kanade, kao i Jovanovski.

Bojana na startu igra sa Nemicom koja poslednjih meseci igra solidno, a u drugom kolu bolja iz njihovog duela igraće sa boljom iz duela Bušarove i Jing-Jing Duan iz Kine. U trećem kolu rivalka bi mogla da joj bude Amerikanka Medison Kiz.

Serenu u prvom kolu čeka susret sa Margitom Gasparjan iz Rusije, a ona se nalazi u istoj polovini kao Ruskinja Marija Šarapova. Prva rivalka Šarapove na Vimbldonu biće domaća teniserka Johana Konta.

U drugoj polovini nalaze se Kvitova i Rumunka Simona Halep. Kvitova u prvom kolu igra sa Belgijankom Kiki Bertans, dok Halepovu očekuje duel sa Janom Čepelovom iz Slovačke.

Takmičenje na Vimbldonu počinje u ponedeljak.

Komentari / 0

Ostavite komentar