Andrija Drašković uhapšen u Splitu

U Splitu je uhapšen Srbin Andrija Drašković kojeg traži Belgija zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, javio je hrvatski portal Index dodajući da se navodno radi o jednoj od poslednjih likvidacija jugoslovenske UDBA-e, odnosno, SDB-a.

Region 24.06.2015 | 22:58
Andrija Drašković uhapšen u Splitu

Drašković je, kako saznaje Index, prilikom ispitivanja u splitskom Županijskom sudu negirao svoju povezanost sa likvidacijom Hadrija.

Njegov advokat Željko Gulišija ponudio je sudu kauciju od 50.000 evra, no sud je prihvatio 100.000 i da preda pasoš.

O tome bi pravosudno trebalo da odluči vanraspravno veće suda u Splitu.

Andrija Drašković jedan je, kako navodi Index, od istaknutijih pripadnika srpskog podzemlja, kojeg su mediji i određeni pojedinci dovodili u vezu sa organizacijom ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ali se na suđenju pojavio tek kao svedok.

On je uhapšen juče na splitskom aerodromu i to po evropskoj poternici, a po nalogu iz Belgije.

Draškovića, naime, traže zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem februara 1990. godine u Briselu.

Drašković je, pak, prema pisanju srpskih medija, krajem 2013. godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gđe je služio kaznu za ubistvo Zvonka Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000. godine, preneo je Index.

On je bio osuđen na devet godina zatvora, no kazna mu je smanjena za dve godine i tri meseca, a mediji su izveštavali i o tome kako je 2007. godine uhapšen u Frankfurtu te prebacen u Italiju zbog antimafijaške istrage oko šverca cigareta i droge.

Drašković je ubrzo, međutim, pušten na slobodu, i to, kako se moglo doznati iz medija, zbog nedostatka dokaza.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar