"Rusija nepotrebno rasipa energiju"

Rusija sebi dozvoljava nedopustivu rasipnost u korišćenju energetskih resursa, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Svijet 24.06.2015 | 17:20
"Rusija nepotrebno rasipa energiju"

Drugi problem, prema njemu, je racionalno korišćenje prirodnih resursa, koje do danas nije rešeno. Mi dozvoljavamo sebi nedopustivu rasipnost, kazao je Putin na sednici saveta za nauku i obrazovanje.

On je zatražio od rudarskih kompanija i industrijskih preduzeća da obrate pažnju na ta pitanja prilikom planiranja svojih troškova za naučno-istraživački i eksperimentalni razvoj i za ekološke programe, da sarađuju sa ruskim naučnicima koji se bave problemima zaštite resursa, prenela je agencija Ria novosti.

Ministar energetike Rusije Aleksandar Novak rekao je danas novinarima da se u narednim godinama očekuje rast potrošnje električne energije od oko jedan odsto godišnje.

On je dodao da strategija razvoja elektroenergetskog kompleksa do 2035. godine predviđa tri moguća scenarija, rast od 0,9 odsto, od 1,1 odsto i 1,4 odsto.

Poslednja varijanta je ciljana. Prema njoj, potrošnja struje do 2035. godine će porasti na 1.450 milijardi kilovatčasova, precizirao je Novak, a preneo je Tas.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar