Teški razgovori, napredak oko ZSO

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su razgovori teški i da misli da večeras neće biti postignuti dogovori po temama o kojima se razgovara, ali da je izvjestan napredak postignut po pitanju Zajednice srpskih opština.

Srbija 23.06.2015 | 20:50
Teški razgovori, napredak oko ZSO

Vučić je rekao da su razgovori teški, da je to stoga što se dvije delegacije ne slažu oko mnogih stvari.

"Mislim da smo napravili određeni napredak po pitanju ZSO" dodao je premijer.

On je rekao da su danas bili najduži ozbiljni i teški razgovori po tom pitanju i neki napredak smo postigli.

"Što se tiče ostalih tema, radne grupe su nastavile svoj rad", rekao je Vučić i naveo da se na nivou premijera razgovaralo, poder ostalih tema o eneregetici.

Kako je rekao razgovori će se nastaviti, da je očigledno da se ubrzava njihova dinamika i ponovio da su razgovori bili teški ali otvoreni i sadržajni...

On je dodao da je važno da je pokrenut dijalog o najvažnijim pitanjima i razjašnjeno sa čim se ko ne slaže i da je sada jasnija sliku za ono što slijedi.

"Mogu da kažem da smo danas nešto uradili i stavili do znanja jedni drugim sa čim se ne slažemo" podvukao je Vučić.

Vučić je rekao i da ono što je važno je da će da urade sve da se zaštite naši nacionalni interesi i dodao da vjeruje da može biti prvih konkretnih rezultata u narednim susjretima koji će, kako je rekao, očigledno da se ubrzano održavaju.

Kako je naveo vjerovatno će se naredni susret biti sledećeg ponedeljka.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bojan

23.06.2015 19:31

Dosta je Vatikana I ispiranja mozga sa vatikanskom Unijom! Vučić nema komadanja Srbije! Samo use I u svoje Kljuse! Vatikan nam od 1054 gazi po kostima. Vatikan je od srpskog etničkog prostora napravio: 1.) 6 država 2.) 6 nacija 3.) 6 jezika. Vostani Serbie! Vostani..., Moramo Dekretom proglasiti: Hrvate i Podturic za Srbe, jer su oni i inače Srbi, i vratiti ih veri pradedovskoj!

ODGOVORITE