Preda: Rezolucija o Srebrenici nepotrebna

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda izjavio je da je protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Evropskom parlamentu, jer smatra da je komemoracija žrtvama najbolji način da se promoviše pomirenje i razumijevanje.

Bosna i Hercegovina 22.06.2015 | 11:28
Preda: Rezolucija o Srebrenici nepotrebna

On je podsjetio da je prije nekoliko sedmica parlament usvojio njegov izvještaj o BiH u kome su već navedena sva najvažnija zapažanja o dešavanjima u zemlji. 

"Nadam se da ćemo pred Evropskim parlamentom imati samo raspravu da se oda počast žrtvama genocida u Srebrenici, da pošaljemo poruku da se to više ne smije ponoviti", istakao je Dan Preda za "Blic". 

Dan Preda smatra da se jedino odavanjem počasti neće dati prilika za podizanje tenzija, te da umjesto velikih riječi i dugih tekstova, treba jedni drugima da upute tople riječi "izvini" i "oprosti".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igor

22.06.2015 10:01

Hvala bogu jedan razuman covjek.

ODGOVORITE
Name

Realnost

22.06.2015 10:17

"Nadam se da ćemo pred Evropskim parlamentom imati samo raspravu da se oda počast žrtvama GENOCIDA u Srebrenici, da pošaljemo poruku da se to više ne smije ponoviti", istakao je Dan Preda za "Blic". Pa svrha rezolucije i jeste da se konacno stavi . na to

ODGOVORITE