Želja Zvezde je: Iza Jovića - Srnić, Ivanić i Gaćinović!

"To su prioriteti i radimo svaki dan, a za dan, dva trebalo bi da završimo i transfer Radonjića, koji je klasa i s kojim vredi raditi", kaže Terzić za MONDO i najavljuje da Rodić i Antonov neće doći.

Fudbal 21.06.2015 | 12:15
Želja Zvezde je: Iza Jovića - Srnić, Ivanić i Gaćinović!

"Bejbi" veza i navala Crvene zvezde u sezoni 2015/16: Grujić, Ristić, S. Srnić, Ivanić, Gaćinović, Jović, sa klupe Radonjić?

Potpuno realna mogućnost, ako o tome otvoreno razgovarate sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem!

Prvi operativac kluba "taksativno" je u razgovoru za MONDO prošao kroz sve deficitarne linije tima i nagovestio da će novi stranac, ako ga bude, biti – levi bek! Malo smo se iznenadili, s obzirom na to da se nedeljama piše i priča o tome da će među crveno-bele ili Milan Rodić iz Zenita ili Nemanja Antonov iz OFK Beograda.

"Levi bek? Levi bek će po svemu sudeći biti stranac. Toliko mogu u ovom trenutku da vam kažem, a mislim da sam time dosta toga i rekao", izjavio je Terzić za naš portal.

S obzirom na to da su dosadašnja pojačanja, kako realizovana, tako i ona u planovima, isključivo igrači iz Srbije, da li bi navijači mogli da dočekaju promociju još nekog igrača iz inostranstva?

"Videćemo. Za tako nešto nema žurbe i kada pričamo o stranicma, bolje je da pričamo o tome da prelazni rok traje do 31. avgusta. Ako želite pravi kvalitet iz inostranstva, ako želite nekoga ko vredi i ko će doći da napravi razliku, to uglavnom mnogo košta za naše uslove. Svakodnevno nas zovu menadžeri i skauti, nude razna imena, ali stav u klubu je da treba maksimalno podići kriterijume i čekati pravi trenutak. Ako to bude poslednji dan prelaznog roka – neka bude", rekao je.

"Ono što mi sada pokušavamo je da za, što je moguće manje novca, završimo što bolji posao i, između ostalog, zato smo okrenuti domaćem tržištu. Drugi, važniji razlog, jeste to što mislimo da kod nas ima kvaliteta, a neki od tih igrača morali su i ranije da igraju za Crvenu zvezdu", dodao je i nagovestio na koga misli.

Slavoljub Srnić?

"Da, Slavoljub Srnić, a potom Mijat Gaćinović i Mirko Ivanić. To su trojica igrača koji su prioritet, a Gaćinović je prioritet svih prioriteta, samo što s njim u vezi ne pregovaramo sa klubovima, Čukaričkim i Vojvodinom, već sa jednim švajcarskim investicionim fondom, koji polaže pravo na njegov ugovor. Znam da ćete me pitati da li oni dolaze ili ne, u ovom periodu godine to su najzanimljivije vesti, ali mogu da vam kažem samo da radimo svakodnevno na tome i da, a s tim se slaže i trener Miodrag Božović, nećemo žuriti, jer nemamo pravo na grešku", rekao je Terzić i dodao:

"U ponedeljak je rok za prijavu igrača za prvo kolo kvalifikacija i, kako stvari stoje, imaćemo licenciranog Aleksandra Kataija za tu rundu, što je jako važno. U prva dva kola smo povlašćeni, a rok za treće kolo je 11. jul i, ako ne pre, do tada ćemo se potruditi da završimo što veći broj pojačanja. Realno, defiticitarni smo 'gore' na spoljnim pozicijama i, ako mene pitate, to bi trebalo da igraju Srnić i Gaćinović, dok bi Ivanić bio iza Jovića".

Zoran Rendulić angažovan je bez obeštećenja, isto je učinjeno i kada je Aleksandar Katai u pitanju, koji se i sam odrekao dela zarade u Olimpijakosu da bi se vratio u Crvenu zvezdu. S obzirom na to da budžet odvojen za pojačanja nije ni "taknut", da li će Zvezda imati novca da Vojvodinu i Čukarički "otvori" za prodaju ponajboljih igrača?

"Moja ideja je da u najskorije vreme, prodajom Darka Lazića, Aleksandra Kovačevića i Ifeanija Onjila, taj fond pojačamo za milion, do milion i po evra i onda mislim da bi mnoge stvari bile moguće. Ali, hajde da ne žurimo...", rekao je Terzić.

Još jedan igrač koji se dugo dovodi u Zvezdu i koji bi mogao da dođe za relativno malo novca, ili čak bez obeštećenja, je Nemanja Radonjić. Danima se "šuška" da je "tu", da će doći i na trening u klub, u Beogradu je i čeka "mig". Ima li novosti vezanih za njega?

"Iskreno se nadam da ćemo za dan, dva moći da kažemo da smo i taj posao završili, a za nas je to posao od ogromne važnosti", rekao je i nadovezao se:

"Zašto? Zato što lično mislim da se radi o dragulju srpskog fudbala, o igraču koji će jednog dana biti svetska klasa i momku koji možda neće biti momentalno veliko pojačanje za nas, ali da se radi o igraču s kojim vredi raditi i koji bi, uz trenera kakav je Božović, za kratko vreme napravio velike stvari. Ponavljam, Nemanja je klasa, s njim treba raditi i zato se oko njega treba angažovati, što i činimo", u dahu je rekao generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, u razgovoru za naš portal.

Za kraj, kad smo već pomenuli nameru Zvezdinih čelnika i trenera Božovića da za sezonu 2015/16 okupe skoro "drim tim" naših mlađih kategorija, treba reći i da su se u klubu izborili za to da naširoko traženi kapiten Predrag Rajković ostane na golu, bar još jednu sezonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar