Video: Goleada na Kopa Amerika - dva meča, 11 golova!

Čile i Meksiko remizirali, Vidal dao dva gola i upisao asistenciju! Domaćin dva puta bio u zaostatku, zatim poveo, ali na kraju morao da se zadovolji samo sa jednim bodom. Bolivija savladala Ekvador sa 3:2.

Fudbal 16.06.2015 | 11:40
Video: Goleada na Kopa Amerika - dva meča, 11 golova!

Potpuno lud meč na Kopa Americi! Domaćin Čile sastao se sa Meksikom u drugom meču grupe A. Meksiko je dva puta dolazio u prednost, Čile dva puta stizao. Na kraju i poveo golom Artura Vidala s abele tačke, ali je Visente Vuoso doneo konačnih 3:3!

Sombrerosi sui mali odličnu priliku da iznenade domaćina. Nisu je iskoristili najpre zbog toga što je Čile uspevao da postigne izjednačujuće pogotke vrlo brzo nakon primljenih. I formalno i suštinski gost na ovom meču prvi je došao u vođstvo golom Visentea Vuosoa. On se odlično snašao na petercu i jednu loptu sa strane “ćušnuo” u mrežu.

Međutim, nije se dugo čekao odgovor domaćina. Arturo Vidal minut kasnije donosi izjednačenje i veliku radost za navijače na tribinama i širom AČilea. Iako ne može da se pohvali preteranom visinom, Vidal je odlično zahvatio loptu glavom posle centaršuta i doneo izjednačenje.

Sedam minuta posle toga Meksiko ponovo zadaje “aperkat” domaćinu. Strelac je fudbaler Atletiko Madrida Raul Himenez. Centaršutt iz kornera, fenomenalan skok i udarac u same rašlje. Golman Barselone Klaudio Bravo je bio nemoćan.

Ipak, da mnogobrojni vatreni navijači ne odu na odmor nezadovoljni potrudi se Eduardo Vargas na asistenciju Vidala.

Drugo poluvreme počelo je u znaku domaćina koji potpuno preokreće rezultat u svoju korist. Vidal je iskoristio priliku sa bele tačke i doveo u delirijum navijače na Nacionalnom stadionu. Međutim, kako se Čile brzo vraćao posle pogodaka Meksika, tako su sada Sombrerosi ubrzo uzvratili. Jedanest minuta posle gola veziste Juventusa, Visente Vuoso svojim drugim golom na meču donosi izjednačenje i spas za svoju reprezentaciju.

I u drugom duelu grupe A viđena je prava goleada. Bolivija je savladala Ekvador sa 3:2, a strelci su bili Ronald Raldes, Martin Smedberg i Marselo Moreno. Iako je Bolivija imala vođstvo od 3:0 na poluvremenu, dopustila je Ekvadoru da postigne dva gola preko Enera Valensije i Milera Bolanjosa, ali to je bilo sve. Ekvador je ostao na nula osvojenih bodova.

Posle ovog meča Meksiko je prvi u grupi A sa četiri boda, koliko ima i Bolivija. Meksiko je treći sa dva osvojena boda, dok je Ekvador bez bodova. Meksiko će tražiti prolaz u narednu rundu kao najbolja trećeplasirana ekipa.

Komentari / 0

Ostavite komentar