Bane: Mlađi ne osjećaju odgovornost!

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je potrebno mnogo vremena i rada da bi njegov nacionalni tim rutinski dobijao utakmice.

Fudbal 14.06.2015 | 13:40
Bane: Mlađi ne osjećaju odgovornost!

Srbija je u subotu uveče izgubila od Danske u gostima sa 2:0, posle čega ima minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Statistički smo mnogo mlada ekipa, imamo pet-šest igrača koji mogu da igraju za mladu reprezentaciju. Možda i oni sami još ne osećaju tu veliku odgovornost koja je realna kada se igra za A tim. Mora mnogo da se radi i vremena da prođe da bismo utakmice rutinski završavali", rekao je Ivanović novinarima u Kopenhagenu.

Ivanović je kazao da su on i njegovi saigrači znali vrline Danske, ali da nisu uspeli da ih spreče.

"Danci su golove mogli da postignu samo iz prekida i kontranapada, to smo znali, i u prvom poluvremenu su imali četiri izgledne situacije za gol", kazao je Ivanović.

On je istakao da u gostima mora mnogo bolje da se igra nego na susretu sa Danskom u Kopenhaenu, pre svega sa većom željom i koncentracijom.

Ivanović je dodao da su igrači maksimalno uz selektora Radovana Ćurčića i naveo da u ekipi nije loša atmosfera.

"Svi smo na istom putu i poslu. Selektor je uradio ono što je trebalo, da zaštiti igrače. Mi štitimo selektora koliko je u našoj moći. Unutar ekipe nema toliko turbolencija, koliko ljudi žele da stvore", rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, srpski tim može mnogo bolje, ali neke stvari moraju da se isprave.

"Kada se utakmice gube u kontinuitetu, samopouzdanje nije dobro. Mislim da možemo bolje, ali moramo da ispravimo neke stvari, da više funkcionišemo kao tim. Mnogo igramo individualno, ne stojimo dovoljno dobro defanzivno. Napadači i vezni igrači se mnogo troše i u odbrani su bez rezultata", kazao je Ivanović.

Golman srpskog nacionalnog tima Vladimir Stojković rekao je da nema objašnjenje za konstantne nespehe reprezentacije.

"Kao da nas je neko ukleo. U drugom poluvremenu smo imali šanse, stvarno ne znam zašto neće, nemam objašnjenje. Da li nemamo sreće... Možda nam se vrati jednog dana, dugo to čekamo, ne da nam se. Svi možemo da se pogledamo u oči posle utakmice. Baš smo se borili, dali maksimum na gostujućem terenu", rekao je Stojković.

On je ocenio da je njegova ekipa više pokazala od protivnika u Kopenhagenu.

"Ne može da se kaže da smo bili egal, pokazali smo više fudbala od Danske, pogotovo u drugom poluvremenu. Da li smo se zbog nekog straha na početku utakmice više branili... Čim smo počeli da igramo, stvarali smo šanse, ali kad neće neće", naveo je Stojković.

Srbija je pretposlednja na tabeli kvalifikacione Grupe I sa jednim bodom, koliko ima i poslednjeplasirana Jermenija. Portugal je prvi sa 12, sledi Danska sa 10 i sa sedam Albanija, koja ima utakmicu manje.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rasa

14.06.2015 11:46

Sve je ovo žalosno.....

ODGOVORITE
Name

Neutralac

14.06.2015 11:58

Ne navijam za reprezentaciju Srbije ali je jako nepravedno osipati drvlje i kamenje na ove igrace zbog jucerasnjeg poraza! Gledao sam citavu utakmicu, Srbija je igrala dobro ali ih nije htio go. Danci su bili izrazito efektivni, postigli golove iz kontri, skoro ni iz cega dobili penal pa ga prokockali. Sve u svemu, ako nastavi da igra kao juce, Srbija ce biti bolja. Kvalifikacije su izgubljene ranije, tesko se vaditi na Dancima u Kopenhagenu.

ODGOVORITE