EP: Užasni ''Orlovi'' u Danskoj rekli - ZBOGOM EP!!!

Ako je neko i gajio nadu u plasman na Evropsko prvenstvo, ona je ugašena u Kopenhagenu. Fudbaleri Srbije poraženi su od selekcije Danske sa 2:0 (1:0), pa su uz Jermeniju na dnu kvalifikacione grupe I sa samo jednim bodom.

Fudbal 13.06.2015 | 22:55
EP: Užasni ''Orlovi'' u Danskoj rekli - ZBOGOM EP!!!

Mesta kalkulacijama nije bilo, Srbiji je pobeda bila jedina nada za ostanak u trci za Evropsko prvenstvo, na kom naša reprezentacija nije učestvovala od davne 2000. godine, kada je nastupila kao Jugoslavija. U grupi I, "orlovi" imaju samo bod posle četiri utakmice, kao i Jermenija koja je poražena od Portugalije kao domaćin sa 3:2.

U prvom meču, Srbija je pred praznim tribinama stadiona Partizana poražena sa 3:1 dok je selektor bio Dik Advokat, a ni pod vođstvom Radovana Ćurčića nije se proslavila. Bezidejnost i statičnost u dve kratke lekcije kažnjeni su zahvaljujući uigranoj ekipi koja je znala šta želi i kako da do bodova dođe.

Prvo poluvreme: "Hladan tuš" za Srbiju, pa odbranjen penal za nadu

Osim dva malo oštrija starta na početku, nije se dogodilo ništa što bi zainteresovalo neutralnog posmatrača. Danci su samo prikazali želju da dobrim pokrivanjem smanje radijus kretanja i opcije Nemanji Matiću, kod kog je lopta i bila najčešće.

Da su Danci dugo na okupu i uigrani, pokazali su disciplinom u postavljanju i tranzicijom posle pogrešnih pasova "orlova", pa su brzo prelazili u kontraofanzivu sa velikim brojem igrača, ali su završni pasovi ipak na kraju dobro presečeni u dva navrata.

Treći je bio koban, u 13. minutu. Dobili su kratku, efikasnu i bolnu lekciju izabranici Radovana Ćurčića, lopta je preko pola terena munjevito došla do Bendtnera, a dok su defanzivci kaskali, Jusuf Poulsen je smestio u mrežu.

Malo jači presing bio je dovoljan Dancima na 30-ak metara od gola da se prekinu napadi Srbije, tek je u 21. minutu prvi put priprećeno posle šuta Tošića iskosa sa desne strane po zemlji, ali je Šmajhel sprečio pogodak.

Srbiji je formacija donela samo veliku gužvu na sredini terena uz odsustvo bilo kakve tečnosti u igri, Mitrović je u špicu bio potpuno odsečen, ali su zato Danci znali šta će sa loptom. Posle nove kontre, Hojbjerg je sačekao Nastasićevo uklizavanje i iznudio penal, koji je Stojković u svom stilu odbranio. Čekao je golman Srbije Agera pri izvođenju i poluvisoki udarac po desnoj strani je zaustavio, čime je održao ekipu u igri u 34. minutu.

Ni to nije donelo nikakav impuls ostalima da učine nešto više na terenu, Mitrović je tek u 40. minutu iznudio slobodan udarac sa oko 25 metara, Kolarov ga je izveo tek do živog zida. Dobro raspoloženi Jusuf Poulsen još jednom je testirao reflekse Stojkovića, ovaj put u skoku, pa se na odmor otišlo sa 1:0.

Drugo poluvreme: Mitrović pogodio prečku, Jakob Poulsen nokautirao Srbiju posle kiksa Fejse

S obzirom na to kako se igralo, samo su prekidi mogli da predstavljaju potencijalnu opasnost za Dance. Marković je već u prvom minutu nastavka iznudio slobodan udarac sa oko 25 metara, za zaborav ga je izveo Ljajić, ali je ubrzo stvorena najbolja prilika, sa malo veće distance.

Izveo je oštro prekid Kolarov sa leve strane, Ager je zaboravio na Mitrovića, čiji je šut Šmajhel odbio od prečke. Golman Danaca bio je na novim mukama posle prodora Markovića, njegovo odlaganje lopte Ljajiću rezultiralo je samo novom intervencijom.

Kjaer je "žuti" karton zaradio pošto je bio prinuđen da faulira Mitrovića u kontri posle sopstvenog kiksa, kasnije je opomenut i Kolarov, a prva promena u srpskom taboru viđena je u 65. minutu ulaskom Kostića umesto Tošića.

Vreme je odmicalo na radost domaćina uz sačuvanu mrežu, još jedna prilika propuštena je Mitrovićevim prebacivanjem na malo niži centaršut Ivanovića, dok je u 78. minutu u poslednjem trenutku Ager uklizao ispred napadača Anderlehta.

Fejsa je u 87. delovao potpuno bezvoljno i nonšalantno, što nije važilo za svežeg i motivisanog rezervistu Jakoba Poulsena. Lako mu je oduzeo loptu na 30 metara od gola, pronašao prostor za šut pored usporenog Maksimovića, što je bilo dovoljno za 2:0 i gašenje nade i najvećih optimista. Posle svega viđenog, još bizarnije i besmislenije je izgledala poslednja izmena na utakmici, kada je Ćurčić u igru uveo Škuletića umesto Aleksandra Mitrovića.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Miko

13.06.2015 20:58

invalidi!!!!!

ODGOVORITE
Name

resenje

13.06.2015 21:17

Resenje za reprezentaciju.Nakon izgubljene utakmice svi igraci tj. devojcice,balerine i strucni stab placaju sve troskove utakmice.Tako ce da proradi njihov patriotizam čitaj novčaniceeeee.

ODGOVORITE
Name

BL

13.06.2015 21:22

Mogu na čivijadu netrebaju kvalifikacije

ODGOVORITE
Name

Zarada

13.06.2015 21:54

Nemaju pojma danasnji fudbal se drukcije igra,nemaju pojma.

ODGOVORITE
Name

Rile

13.06.2015 22:01

I kud baš Jusuf da nam uvali..

ODGOVORITE
Name

Alen

13.06.2015 22:09

Bravo

ODGOVORITE
Name

mujomir

13.06.2015 22:13

Slaba igra bice bolje u Tirani ali sada navijat za zmajave.

ODGOVORITE
Name

Ja

13.06.2015 22:48

Pa ovi da igraju kvalifikacije za kvalifikacije ne bi se plasirali.

ODGOVORITE
Name

JA

14.06.2015 06:54

Modza bi imali neku šansu,kada bi protivnici bili Invalidi!!!Neka se prijave na Paraolimpijske igre!

ODGOVORITE
Name

Sramota

14.06.2015 07:21

Oni su sramota za zemlju Srbiju !Treba im oduzeti drzavljanstvo

ODGOVORITE