Štutgart: Troicki izbacio Čilića! U finalu na Nadala!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira iz Serije 250 u Štutgartu, pošto je pobedio Marina Čilić sa 6:3, 6:7 (1-7), 7:6 (7-2).

Tenis 13.06.2015 | 19:00
Štutgart: Troicki izbacio Čilića! U finalu na Nadala!

Srpski teniser je eliminisao drugog nosioca i prošlogodišnjeg osvajača US Opena, a u borbi za titulu ga čeka Rafael Nadal, koji je bio bolji od Gaela Monfisa sa 6:3, 6:4.

Troicki je redom preskakao Ćorića, Zvereva, Grota, što je bio uvod u lekciju Čiliću u prvom setu. Drugi je pripao hrvatskom teniseru posle taj-brejka, ali je onaj važniji u odlučujućem setu pripao Troickom.

Viktor je odlično servirao od samog starta i nametnuo svoj ritam, ispustio je samo poen u dva servis gema, četvrtu šansu je iskoristio za brejk i potom poveo sa 3:1.

Zatim je srpski teniser u narednom gemu četiri puta spasao svoj servis, mogao i brejkom do seta u osmom gemu, ali je Čilić neznatno produžio borbu, pošto je Troicki došao do 6:3.

Žestoka borba vodila se u drugom setu. Hrvatski teniser je zaigrao u skladu sa devetim mestom na svetskoj rang listi, ali je i pored toga Viktor u maratonskom trećem gemu propustio tri šanse za brejk.

U finišu je Troicki na 5:6 sprečio da Čilić na njegov servis izjednači u setovima, što je Marin ipak ubrzo učinio u taj-brejku sa 1:7, pa će odluka o pobedniku pasti u trećem setu.

I u njemu se vodila rovovska bitka u kojoj je Čilić bio bliži pobedi, pošto je napravio brejk i potom ga potvrdio za 2:4, ali je od tada Troicki vezao tri gema, vratio brejk i ujedno tri put spasao servis za preokret i 5:4. Zatim su i jedan i drugi dobro servirali, pa je odluka ostavljena za taj-brejk.

U njemu se Čilićeva igra prilično raspala, Viktor je uz dva mini-brejka stekao velikih 5:0 i nedugo zatim odličnim servisom naterao rivala na grešku za 7:2 i veliki trijumf.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

13.06.2015 18:17

Ha,Ha,Ha!!!

ODGOVORITE
Name

Brod

13.06.2015 18:18

Bravo Viktore. Puno sreće u finalu.

ODGOVORITE