Žan Mari Le Pen tužio sopstvenu stranku

Veteran krajnje desnice, francuski političar Žan Mari Le Pen, podnio je tužbu protiv svoje stanke Nacionalni front, koju je svojevremeno osnovao.

Svijet 12.06.2015 | 15:00
Žan Mari Le Pen tužio sopstvenu stranku

Kako se navodi, Le Pen je podnio tužbu zbog odluke partije da ga suspenduje sa mjesta počasnog predsjednika, zbog antisemitskih izjava.

Le Pen, koji ima 86 godina, je u velikom sukobu sa svojom kćerkom Marinom, koja sada vodi stranku i želi da se distancira od očevih ekstremističkih stavova, prenose agencije.

Kako su naveli francuski mediji, Le Pen se obratio sudu u Nantereu, zapadno od Pariza, koji se bavi posebno brzim slučajevima.

Stranka planira da dopusti članovima da narednih nedelja glasaju o tome da li da mu ukunu titutlu doživotnog predsjednika.

Marina Le Pen je suspendovala svog oca, pošto je ponovio zapaljive sugestije iz prošlosti, kada je nacističke gasne komore nazvao "detaljima istorije".

Kako izgleda, to je bila kap koja je prelila čašu za Marinu, koja želi da oslobodi stranku svog otvoreno rasističkog i antisemitslog imidža, što je i dovelo do njenog razlaza sa ocem.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar