Beker: Noletu je nedostajao dan odmora za finale Garosa!

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, smatra da je srpskom teniseru nedostajao dan odmora pred finale Rolan Garosa sa Stanom Vavrinkom.

Tenis 14.06.2015 | 11:40
Beker: Noletu je nedostajao dan odmora za finale Garosa!

“Druga nedelja turnira bila je neverovatna za Noleta – u sredu sa Nadalom, u petak i subotu sa Marijem, a Stan je imao dan odmora. To je napravilo razliku – šljaka zahteva fizičku spremnost, a Đokoviću je bilo potrebno malo odmora kako bi se oporavio“, rekao je Beker u intervjuu za Bi-Bi-Si.

“Naravno, to ništa ne oduzima od Vavrinkine pobede – prošle godine osvojio je Australijan open nakon što je pobedio Novaka u četvrtfinalu i Stan je jedan od najboljih igrača prethodnih godina“, dodao je Nemac.

Beker je otkrio način na koji pokušava da pomogne Đokoviću tokom mečeva.

“Bio sam na terenu i znam kroz šta sve Novak prolazi i znam kada je neki poen važan, bilo da je u pitanju brejk lopta u drugom gemu ili nešto slično. Zbog toga se trudim da imamo kontakt očima i zato se uvek nadam da je loža blizu terena“, rekao je Beker i dodao:

“Neophodan je pravi govor tela i mirnoća. Kada vas igrač ne gleda, znači da mu pomoć nije potrebna, ali kada počne da gleda ka vama, morate da mu prenesete samopouzdanje i da mu date veru da igra dobro“.

Beker je Novakov trener od kraja 2013. godine i sa njime je osvojio dve Gren slem titule – Vimbldon prošle i Australijan open ove godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar