Porođaj dva dana od pucanja vodenjaka

Beba je u leskovačkoj bolnici rođena carskim rezom tek dva dana nakon što je majci pukao vodenjak. Lekari u Beogradu se bore za njen život, a roditelji Miodrag Nikolić i Jasmin Vladimirov iz Palojca kod Grdelice smatraju da je on ugrožen zbog nemarnosti ginekologa.

Srbija 12.06.2015 | 11:39
Porođaj dva dana od pucanja vodenjaka

Život tek rođene bebe, smatraju oni, ugrožen je zbog nemarnosti ginekologa u leskovačkoj bolnici.

Otac novorođenčeta Miodrag Nikolić podneo je krivičnu prijavu protiv ginekologa leskovačke Opšte bolnice Vukelice Vučetića koji je 8. juna ove godine primio njegovu suprugu sa porođajnim bolovima, a vodenjak joj je pukao još kod kuće.

Bezobrazno ponašanje lekara

"Doktor Vučetić je bio jako bezobrazan, vikao na mene i suprugu i vratio nas kući uz konstataciju da njoj nije pukao vodenjak iako se previjala od bolova. Ne znam kako smo preživeli tu noć, ali idućeg jutra smo se hitno vratili u porodilište jer je ona i dalje imala nesnosne bolove. Dežurni lekari su nam tada rekli da je vodenjak pukao, a porođaj krenuo još prošle noći", počinje priču vidno uznemiren otac.

On se pozdravio sa suprugom koja je primljena u porodilište i vratio kući da sačeka dobre vesti. Međutim, nju nisu porodili ni tada, već je držali pod terapijom.

Dete bilo bez plodove vode

"Žena me je pozvala i rekla da su je iz porodilišta prebacili na odeljenje, dali joj dve injekcije protiv bolova i neke lekove. Dete je sve vreme bilo u njenom stomaku bez plodove vode", tvrdi Nikolić.

I pored terapije, ona je i dalje imala jake bolove, na kraju je prokrvarila, što je i bio alarm da je doktori konačno porode carskim rezom tek 10. juna.

"Otišao sam u porodilište i hteo da slikam bebu, ali mi to nisu dozvolili. Ne znam zašto. Nisam ni slutio koliko su stvari krenule po zlu. Pošao sam kući da slavim rođenje deteta kada me je pozvala doktorka, čijeg imena od šoka ne mogu da se setim, i kazala da se vratim u bolnicu jer dete uopšte nije dobro", nastavlja svoju priču Nikolić.

Njemu je samo saopšteno da je dete hitno prebačeno za Niš, a odatle za Beograd zbog nedostatka kiseonika u organizmu. Nijedan drugi detalj mu nije saopšten.

(Srbija Danas)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zlatan

12.06.2015 10:20

To nije doktor on je veterinar

ODGOVORITE
Name

Svedska

12.06.2015 11:10

Koji horor, ali ne cudi me Balkan je to.

ODGOVORITE
Name

Md

12.06.2015 13:11

Treba ga na banderu.

ODGOVORITE