Valeri Božinov ponuđen Partizanu!

Uprava čeka bolje rešenje! Čelnici crno-belih veruju da će na saradnju da privole nekog napadača koji bi u bližoj budućnosti mogao da donese finansijske blagodeti u Humsku.

Fudbal 11.06.2015 | 22:45
Valeri Božinov ponuđen Partizanu!

Sjaj supertalentovanog Ivana Šaponjića na Mundijalitu razvukao je osmeh od uveta do uveta odgovornima iz Partizana. Mladi napadač demonstirao je u reprezentativnom dresu da ispred njegovog imena više ne mora da stoji epitet dečka koji obećava. Jednostavno, pokazao je da bi u ekspresnom roku mogao da bude osnovna snaga Parnog valjka.

Međutim, uprava Partizana zbog nadolazećih obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona namerava da angažuje još jednog klasnog napadača, sa zavidnim iskustvom iza sebe. A prema saznanjima MOZZART Sporta odgovornima iz Humske ponuđen je reprezentativac Bugarske Valeri Božinov.

Reč je o napadaču koji je pre desetak godina žario i palio terenima širom Italije. Bio je tri sezona najjači štih Lećea, a zatim je solidnu karijeru gradio u Fjorentini, Mančester Sitiju, Parmi, Lećeu, Veroni, Vićenci.

Poslednju sezonu proveo je u Ternani, što samo ukazuje da karijera Valeri Božinova ima tendenciju pada. Upravo je ta činjenica kamenčić u cipeli uprave crno-belih predvođene Zoranom Popovićem.

Iako Božinov ima zavidan staž čelnici crno- belih su rešeni da im se „otvori“ bolje rešenje, pre svega finansijski isplatljivije. Reprezentativac Bugarske bi došao u Humsku kao slobodan igrač, jer mu za nekoliko dana ističe ugovorna obaveza sa Ternanom. Međutim, jasno je da bi u bližoj budućnosti bilo teško očekivati da Partizan dobije obeštećenje za Božinova.

Otuda rukovodstvo Partizana veruje da će u Humsku da privoli nekog mlađeg napadača koji bi mogao da posle dobre sezone donese i ekonomske blagodeti u dom srpskog šampiona.

Valeri Božinov je rođen 15.februara 1986.godine. Za reprezentaciju Bugarske je odigrao 43 utakmice i postigao šest golova. On je ponuđen crno – belima i tokom predsedničkog mandata Dragana Đurića.

Komentari / 0

Ostavite komentar