Kakva će biti ''osveta'' Zmajeva Izraelcima?!

Svi fudbalski reprezentativci BiH uvjereni su u trijumf produženja nade za plasman na šampionat Starog kontinenta.

Fudbal 10.06.2015 | 11:00
Kakva će biti ''osveta'' Zmajeva Izraelcima?!

Među reprezentativcima Bosne i Hercegovine vlada optimistična atmosfera uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2016, koju će u petak odigrati u Zenici protiv Izraela. Svi su uvjereni u trijumf produženja nade za plasman na šampionat Starog kontinenta u Francuskoj 2016. godine.

"Najbitnija utakmica u kojoj ćemo odlučiti. Biti ili ne biti? Moramo osvojiti tri boda i u naredna tri dana se pripremiti da na 'Bilinom polju' briljiramo. Tamo smo izgubili 3:0, ovdje ćemo im se osvetiti", istakao je Anel Hadžić, reprezentativac BiH i prvotimac austrijskog Šturma.

Stoper Edin Cocalić nastupao je proteklih godina u Izraelu.

"Kao i svi očekujem da pobijedimo. Svaka naredna utakmicama u kvalifikacijama za nas je finalna i ništa osim pobjede ne bi bilo dobro", kazao je Cocalić.

I Haris Medunjanin dio karijere proveo je u Izraelu. Smatra da poraz u Haifi od 0:3 u novembru prošle godine može biti velika opomena, ali i podstrek pred duel sa Izraelcima u Zenici.

"U prvoj utakmici u Izraelu vidjeli smo šta se desi kada ne igramo kako treba. Sada smo spremniji i imamo neke igrače koji u Izraelu nisu igrali. Ne treba se osvrtati nazad. Trebamo govoriti o utakmici koja slijedi. Moramo vjerovati u sebe", poručio je Medunjanin, vezni fudbaler Deportivo la Korunje.

Pripremajući se za meč sa Izraelom reprezentativci BiH trenirali su jutros u Trening kampu Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) u Zenici, gdje će raditi i poslijepodne, ali odlukom selektora Mehmeda Baždarevića iza "zatvorenih vrata".

Saigračima su se od sinoć priključili Semir Štilić i Stojan Vranješ. U timu vlada dobra atmosfera i povrijeđenih nema, što posebno raduje stručni štab.

Utakmica šestog kola grupe B kvalifikacija za EP između BiH i Izraela, uz velike mjere sigurnosti, bit će odigrana u petak, 12. juna, od 20:45 sati na zeničkom stadionu "Bilino polje".

Na tabeli poslije pet kola vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Izrael je treći sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, dok je Andora bez bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar