Prognoze: Srbiji u Riju 2016. sedam medalja!

Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojiti čak sedam medalja, rezultat je prognoze koje je uradila sportska servisna agencija Infostrada.

Ostali sportovi 09.06.2015 | 22:00
Prognoze: Srbiji u Riju 2016. sedam medalja!

Do početka Olimpijskih igara u Riju preostalo je još 60 nedelja, tačnije 423 dana, a Infostrada je i ovog puta uradila istraživanje i iznela prognozu mogućih dobitnika medalja prema kojoj bi Srbija mogla da zabeleži dosta veći uspeh nego prethodnih godina.

Ako im je verovati, a prošlih godina su se proročanstva poprilično obistinila, Srbiju čeka uspešno učešće sa čak sedam medalja.

Na prethodnim Olimpijskim igrama u Londonu, naši olimpijci osvojili su ukupno četiri medalje, a četiri godine pre toga, u Pekingu, jednu manje. Godine 2016. Srbija bi mogla da se okiti sa tri zlata, jednim srebrom i tri bronze.

Prema istraživanju Infostrade osvajači najjsjanijeg odličja biće Novak Đoković u singlu, olimpijska pobednica iz Londona Milica Mandić u istoj kategoriji (iznad 67 kg u tekvondou) i rvač grčko-rimskim stilom Davor Štefanek u kategoriji 66 kg.

Srebrnu medalju bi, prema ovoj proceni, osvojili vaterpolisti.

Srpska košarkaška reprezentacija ponela bi bronzanu medalju, kao i Andrea Arsović u streljaštvu u diciplini vazdušna puška sa deset metara. Sedam medalja trebalo bi da kompletiraju kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković u dublu na 200m.

Sa ovakvim ukupnim učinkom Srbija bi se našla na 29. mestu tabele, što je skok za 13 mesta u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012, a čak za 32 u odnosu na Peking.

U generalnom plasmanu, prve tri pozicije ostaju iste – Sjedinjene Države, Kina i Rusija. Veliki pad bi mogla da zabeleži Velika Britanija, a svakako najveće iznanađenje je Novi Zeland, koji bi prema ovim predviđanjima sakupio 18 medalja od kojih 10 zlatnih i 10 u veslačkim disciplinama.

Time bi Novozelanđani zazuzeli sedmo mesto, odmah iznad domaćina Brazila. Na četvrtom mestu našla bi se Nemačka, na petom Francuska, a na šestom Australija.

Olimpijske igre u Riju biće održane od 5. do 21. avgusta sledeće godine, a našim olimpijcima ne preostaje ništa drugo sem da se dobro pripreme i možda ostvare ove pretpostavke.

Komentari / 0

Ostavite komentar