Miha će dobiti pakleno pojačanje?!

Ukoliko Galijani obavi posao u Portugalu, Milan će posle dugo vremena imati centarfora dostojnog imena kluba.

Fudbal 09.06.2015 | 18:00
Miha će dobiti pakleno pojačanje?!

Bez obzira na to što Mario Baloteli nije igrao loše u Milanu, "rosoneri" nemaju napadača svetske klase još od kada je 2011. godine Zlatan Ibrahimović prešao u Pari Sen Žermen.

I, iako postoji mogućnost da Milan ovog leta proba da vrati i Ibrahimovića, i Balotelija, najpre će biti da su se u posrnulom klubu odlučili za sasvim novo rešenje. Cenjeni italijanski novinar Đanluka Di Marcio objavio je da se izvršni direktor Milana Adrijano Galijani nalazi u Portugalu, gde s čelnicima Porta pregovara o kupovini Džeksona Martineza.

U ugovoru 28-godišnjeg centarfora iz Kolumbije, koji ističe 2017. godine, stoji otkupna klauzula od 35 miliona evra, a u trenutku kada se u klub slilo nešto svežeg novca ulaskom "Mister Bija" u krug vlasnika akcija, Milan jeste u stanju to da plati, mada će Galijani probati da izdejstvuje nešto nižu cenu.

Porto je navodno već spreman za rastanak sa čovekom koji je ove sezone dao 32 gola na 42 utakmice, a 92 gola na 132 meča od kada je stigao iz Meksika, 2012. godine. U klub bi trebalo da dođe Federiko Santander iz Guaranija.

Da li će novi trener Milana Siniša Mihajlović dobiti ovo pakleno pojačanje? Nije nemoguće. Problem bi mogao da bude sam Martinez, koji bi trebalo da napusti klub koji igra Ligu šampiona i pređe u klub koji nije izborio plasman u Evropu.

Međutim, on ima 28 godina, tri sezone proveo je u Portugalu i verovatno je svestan da je ovo poslednji voz da zaigra za neki veliki evropski klub, makar i posrnuli. Problem bi Milanu mogao da napravi Arsen Venger, ukoliko je zaista odlučan da kupi Martineza, mada se Kolumbijac (odnos cena/godine) ne uklapa baš u transfer politiku iskusnog Francuza.

Komentari / 0

Ostavite komentar