RG: Conga teško preko Nišikorija do polufinala!

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga drugi je polufinalista Rolan Garosa, posle pobede nad Keijem Nišikorijem u pet setova.

Tenis 02.06.2015 | 21:20
RG: Conga teško preko Nišikorija do polufinala!

Conga je još jednom dokazao da obožava da igra pred domaćom publikom, savladavši Nišikorija nakon maratonskog duela sa 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Francuz će se za svoje drugo Gren slem finale u karijeri boriti sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom koji je u tri seta eliminisao sunarodnika Rodžera Federera.

Meč koji je trajao skoro četiri sata prekinut je krajem drugog seta kada se obrušio deo krova na stadionu ’Filip Šatrije’. Tada je Conga vodio sa 6:1, 5:2, a iako je uzeo i drugi deo igre, pauza je više prijala do tada indisponiranom Japancu.

Nišikori je po povratku na teren počeo da podiže nivo igre i posle nekih sat i po vremena izjednačio u setovima.

Ipak, Conga je oduzeo servis protivniku u ranoj fazi odlučujućeg seta i do kraja održao stečenu prednost za veliku pobedu pred domaćim navijačima.

On je odservirao 10 asova uz samo jednu duplu grešku, a meč je završio sa 44 direktna poena i 37 grešaka. Kei je previše grešio, na kraju je imao 52 netačna udarca, pa je 37 vinera bilo premalo.

Nagradni fond Rolan Garosa je 28 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar