Ovo je oproštajno pismo Siniše Mihajlovića...

Dirljiv rastanak srpskog trenera i Sampdorije.

Fudbal 02.06.2015 | 13:20
Ovo je oproštajno pismo Siniše Mihajlovića...

Već neko vreme se zna da Siniša Mihajlović odlazi iz Sampdorije, ali od ovog ponedeljka i zvanično nije više trener Đenovljanja.

Posle dve sezone na klupi kluba za koji je nekada nastupao kao igrač, došlo je vreme za rastanak.

Sampdorija je zauzela sedmo mesto na tabeli Serije A, ali će, ukoliko UEFA ne usvoji žalbu Đenove, ona ići u kvalifikacije za Ligu Evrope umesto gradskog rivala.

Bez obzira na rasplet, Mihajlović je zadovoljan sezonom iza sebe, što je i poručio navijačima u oproštajnom pismu punom emocija.

"Ovo su moje poslednje reči kao trenera Sampdorije. Moja avantura se završava ovde. Želim da iskoristim ovaj prostor da se pozdravim sa svima, da napravim analizu i objasnim razloge moje odluke da odem", poručio je bivši selektor Srbije u pismu navijačima objavljenom na klupskom sajtu.

"Ponosan sam na poziciju koju smo zauzeli na tabeli, ali i na druge stvari. Ostavljam tim koji je samouveren, hrabar i sposoban da se suprotstavi bilo kom rivalu. Ostavljam grupu dobrih ljudi i dobrih igrača, koji su mnogo napredovali u protekle dve godine. Petorica od njih su postali reprezentativci", istakao je Mihajlović.

Potom je naveo razloge zbog kojih se rastaje sa Sampdorijom.

"Ponosan sam na posao koji smo uradili u prethodne dve godine i mislim da bi i klub i navijači trebalo da budu. Bilo bi mi lako da ostanem ovde, znam da me cene i klub i navijači, ali mislim da to ne bi bilo fer zbog mog napredovanja, kao i razvoja ovog tima. Odredio sam sebi cilj i ostvario ga, ali sada mi je potreban novi izazov".

Mihajlović navodi da odlazi sa osmehom na licu.

"Ne postoji tuga u meni. Ne bi trebalo da plačemo jer je gotovo, već da budemo srećni jer se desilo. Odlazim sa velikim osmehom, jer sam dvostruko srećan što sam u Sampdoriji bio i kao igrač i kao trener".

Usledila je poruka navijačima:

"Hvala vam na poverenju, ljubavi i podršci koju ste mi dali. Fudbal je dana često biznis, ali bez strasti i emocija on ne bi postojao".

Posebni redovi posvećeni su i predsednicima Rikardu Garoneu i Masimu Fereru.

"Zahvaljujem se mojim predsednicima. Garoneu koji je želeo ovde i uvek me podržavao sa elegancijom i trezvenošću I Fereru, koji je pokušao nekoliko puta da me zadrži, a od prvog dana nas je sve nosio svojom zaraznom energijom i entuzijazmom".

Naravno, igrači nisu preskočeni...

"Zahvaljujem se mojim igračima - dali su mi sve, a nadam se da sam i ja dao njim nešto kao trener i kao čovek koji pokušava da promoviše pozitivne vrednosti, koje bi mogle da im koriste u karijerama i životu".

Na kraju, i grad je dobio svoje mesto u pismu.

"Zahvaljujem se gradu Đenovi, što sam ponovo dočekan kao da sam ovde rođen. Ne krijem da je poslednjih nekoliko dana bilo veoma dirljivo i posebno za mene dok sam se vozio dobro poznatim ulicama i pozdravljao ljude koji će uvek biti u mom srcu. Vratiću se jednog dana na 'moj' stadion Marasi, ali nikada ovde neću biti protivnik, jer će Đenova u mom srcu uvek biti kao drugi dom".

"Srećno, doviđenja svima i zauvek 'Napred Samp'! Siniša Mihajlović".

Danima se pričalo da će Siniša Mihajlović zameniti Rafaela Beniteza na klupi Napolija, ali se tokom vikenda iznenada u priči pojavio i Jirgen Klop, pa je pitanje šta to Napolitanci kuvaju...

Komentari / 0

Ostavite komentar