Pelegrini ostaje u Sitiju!

Nema razloga da odem, vlasnici me žele! "Nisam zadovoljan, niti srećan. Loše smo radili cele sezone, izgubili smo previše glupih poena", rekao je iskusni stručnjak...

Fudbal 26.05.2015 | 12:20
Pelegrini ostaje u Sitiju!

Samo prošlog leta Mančester Siti je na pojačanja potrošio čak 97.000.000 evra (Mangala, Boni, Fernando, Kabaljero, Lampard prim. aut.), ali Građani nisu uspeli da urade ništa značajnije ni u Premijer ligi, niti u Ligi šampiona.

Tim koji sa klupe vodi Manuel Pelegrini uspeo je tek u poslednja dva kola da overi direktan plasman u elitno takmičenje, ali u očima titula gladnih navijača to je učinak koji ne zadovoljava najviše kriterijume. Posle sezone prepune uspona i padova ostrvski mediji užurbano su počeli da pišu kako se bliži kraj Manuela Pelegrinija na klupi Sitija, a kao potencijalni naslednici pominjali su se Karlo Ančeloti, Pep Gvardiola i Jirgen Klop!

Međutim, čileanski stručnjak je nakon poslednje utakmice u sezoni i pobede nad Sautemptonom otkrio da su mu vlasnici poručili da ne ide nigde.
„Nijednog trenutka u sezoni nisam sumnjao u ovakav ishod. Znam šta vlasnici misle, s njima sam u kontaktu svakodnevno. Vlasnici Sitija nisu jedni od onih koji te otpuštaju ako ne doneseš titule“, rekao je Pelegrini za BBC posle utakmice.

Svestan je i sam 61-godišnji stručnjak da sezona nije bila nimalo dobra i da mora što pre da se okrene novi list.
„Nisam zadovoljan, niti srećan. Loše smo radili cele sezone, izgubili smo previše glupih poena. Ali, uveravam vas da će klub iz ovog iskustva naučiti mnogo i porasti u narednoj sezoni. Ovo je prelomna tačka za nas, a mislim da nas naredne sezone čekaju veliki uspesi“, zaključio je Pelegrini.

Pitamo se, koliko će pojačanja Siti dovesti ovog leta...

Komentari / 0

Ostavite komentar