Pižon: Zvezdi ne treba stranac za trenera!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon rekao je da smatra da bi novi trener "crveno-belih" trebalo da bude domaći stručnjak.

Fudbal 25.05.2015 | 15:20
Pižon: Zvezdi ne treba stranac za trenera!

Nenad Lalatović na kraju sezone odlazi iz kluba, a danima se spekuliše o njegovom nasledniku.

“Smatram da trener treba da bude domaći stručnjak. Ali, to će odlučiti ljudi koji su za to zaduženi.”

Petrović je boravio u Bijeljini gde je prisustvovao Turniru prijateljstva koji su osvojili mladi fudbaleri Crvene zvezde.

Ideja da se svi veliki timovi iz bivše Jugoslavije sastanu na jednom mestu je fenomenalna. Vidim da su deca veoma lepo primila turnir i da nema nikakvih problem. Možda je upravo ovo znak za seniorske timove da se ponovo napravi liga bivše Jugoslavije.

Sudeći po osvojenom trofeju, Ognjen Koroman se sjajno snašao na kormilu ekipe?

“On je dobio najbolje moguće uslove i vrlo talentovanu generaciju. Zvezda o njemu razmišlja veoma ozbiljno i na duže staze.”

Uvek ste tu za Crvenu zvezdu. Trenutno kontrolišete rad mlađih kategorija?

“Deo sam omladinske škole. Ideja je da to radim do trenutka dok ne budem našao angažman u inostranstvu. Kada ne radim, želim da pomognem Zvezdi. Ako treba tu sam i za prvi tim, ali o tome nisam razmišljao niti razgovarao.”

Prošle godine Zvezda je imala veoma uspešnu sezonu kada su mlađe selekcije u pitanja. Sada su trofeji izostali?

“Naš omladinski pogon je pretrpeo odlazak petorice igrača u prvi tim. Nismo se mnogo ni nadali da će nešto biti. Kadeti, igrači rođeni 1998. su podbacili, ali dešava se i sigurno ne treba od toga praviti neki veliki problem. Nama prioritetni cilj je da pravimo igrače za prvi tim, dok su rezultati na drugom mestu.”

Komentari / 0

Ostavite komentar