Novak: Bolje bi mi bilo da NE igram protiv Rafe na Garosu!

Sledeće sedmice Novak Đoković počinje pohod na jedinu grend slem titulu koju nema u svojoj kolekciji, Rolan Garos. Na tom pariskom turniru već čitavu deceniju vlada neko drugi, Rafael Nadal, pa i ne čudi što, ma koliko ljudi voleli da misle da je "Rafino vreme prošlo", najveći rivali sjajnog španskog tenisera i dalje ni ne pomišljaju da ga otpišu.

Tenis 22.05.2015 | 15:40
Novak: Bolje bi mi bilo da NE igram protiv Rafe na Garosu!

Rafa je, kako podseća agencija AFP, ove godine osvojio samo jedan turnir (Buenos Ajres) na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci. U 2015. godini dvaput je izgubio od Italijana Fabija Fonjinija, a i od Novaka i Endija Mareja. Na nedavno okončanom mastersu u Rimu, u četvrtfinalu ga je eliminisao Stanislas Vavrinka, a na turniru pre toga, u Madridu, savladao ga je Endi Marej. Otuda svi oni glasovi koji ga otpisuju.

"Ove godine stvari (sa njegovim rezultatim) stoje prilično drugačije i biće zanimljivo videti kako će odgovoriti na Rolan Garosu, turniru na kome je bio najuspešniji u svojoj karijeri", rekao je nedavno Đoković.

Federer, sa druge strane, ističe da ni ne pomišlja da nekoga drugog nazove favoritom na Otvorenom prvenstvu Francuske na kome Rafa juri desetu titulu.

"Možete ovime što ću vam reći da budete šokirani, ali i mi (teniseri) ponekad sumnjamo u sebe. Svako ko vam kaže drugačije - laže. Ali, taj čovek (Nadal) je jedan jedini put izgubio u Parizu za deset godina i nema šanse da ga izostavite iz priče na temu 'ko je favorit?'", kaže švajcarski teniser, koji se osvrnuo i na potencijalni okršaj Nadala i Đokovića: "To će biti meč u pet setova. Svi znamo koliko je spreman Rafa, fizički i psihički. On je prvi favorit, bar za mene... Na kraju krajeva, reketi će sve reći".

Nadal ne govori mnogo na tu temu da li spada u "otpisane".

"Nemam predstavu šta će se destiti na Rolan Garosu. Ali, znam - da ću se boriti", poručuje Rafa.

Što se Đokovića tiče, i on ima prilično jasan stav:

"Nikada nisam pobedio Nadala na Rolan Garosu (porazi 2006, 2007, 2008, 2012, 2013. i 2014), pa ako bih došao u šansu da igram sa nekim drugim - to bi zaista bilo bolje, iskreno", rekao je pomalo u šaljivom tonu Đoković, ali imajući u vidu Rafin nestvaran niz uspeha u Parizu, u iskrenost uopšte ne treba sumnjati jer bi se izbegavanju jednog takvog susreta radovao svaki teniser koji se ne zove Rafael Nadal.

Jedna bitna stvar koja razlikuje te "sve ostale" i Đokovića u ovom slučaju je - da on ne dolazi na Rolan Garos da bi izbegao Nadala, već da bi Rolan Garos osvojio.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

22.05.2015 15:02

Nocace,bolje bi ti bilo da nam ostaviš Sehitluke???Tvoja porodica ima dovoljno restorana,čega vam je malo Novače ????Sram da vas bude,hoćete i ovo malo netaknute prirode da uništite!!!Banjalucani znaju o čemu pišem....

ODGOVORITE