Kad Mile Radišić gradi, onda sve pršti

Gradnja Radišićevog Siti centra u srcu Banjaluke ne posustaje, iako je još od početka marta u ilegali u Beogradu.

Republika Srpska 18.05.2015 | 16:01
Kad Mile Radišić gradi, onda sve pršti

Nakon četiri godine sudskog procesa biznismen Mile Radišić u martu je trebalo da bude na izdržavanu kazne u Tunjicama, zbog manipulacije akcijama Medicinske elektronike; vlasništvo Republike Srpske.

Odlukom Okružnog suda trebalo je da vrati i 2,8 miliona maraka. 

Međutim, iz Beograda je poručio da se neće vratiti  u BiH sve dok se Osnovni sud u Banjaluci ne izjasni o njegovom zahtjevu: da mu ponovo odloži izdržavanje kazne.

Ali, njegovo odsustvo ne ometa izgradnju zdanja u Picinom parku. Jedan blok je već u završnoj fazi; unutrašnje uređenje.

Uporedo, vrši se toplifikacija objekta.

Upravo se prekopavaju ulice u centru grad, od Stare autobuske stanice sve do Picinog parka.

Što je Radišićev advokat z žalbu za odlaganje izvršenja kazne i naveo: da je njegov klijent vlasnik i zakonski zastupnik Grand trejda, koji je trenutno investitor u značajno stambeno - poslovnom objektu od vitalne važnosti za Republiku Srpsku i grad Banjaluku.

Zanimljivo, gotovo niko i ne obraća pažnju na radove koji se odvijaju ispred zgrade Centralne banke, niti ima gunđanja, iako je zauzeta jedna kolovozna traka, a pješaci preusmjereni sa trotoara.

I opozicija, primjećuju skloni političkim analizama ovdašnjeg neimarstva - ćuti!

izvor: Faktor 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

zna se

18.05.2015 14:18

Pa to je Radisiceva zgrada ,koliko i moja.

ODGOVORITE
Name

nedo bog

18.05.2015 14:36

DIREKTORE - VLASNICE, ILI VEC KAKO SE ZOVES. Ko odgovara ako se netko ozljedi na radu?

ODGOVORITE
Name

cx

18.05.2015 16:02

Radišić u Beogradu a Vučić, taj veliki borac protiv kriminala, ćuti.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

18.05.2015 17:04

Voli i vucko pare, nije gadljiv na marke.

Name

đorđe

18.05.2015 16:16

Izmanipulisao državu, osuđen na zatvor, ucijenjuje sud, i dalje gradi umjesto da su mu to sve oduzeli, ovo je odličan dokaz da u ovoj državi nema pravde, ma nema države, po ovome i mi ostali trebamo svi ovako raditi kao izvjesni gospodin Mile....

ODGOVORITE
Name

Doktor

18.05.2015 16:27

Radisic je jednostavno povucen iz igre ceka se da padne prasina na slucaj. Naravno da je Radisic vlasnik samo na papiru. Svi znaju, ali eto cute.

ODGOVORITE
Name

Penolog

19.05.2015 15:32

Čeka se da se u zakone unesu odredbe da se vrijeme provedeno u bjekstvu ili izbjegavanje zatvorske kazne, baš kao i pritvor, uračunava kao izdržana kazna pravosnažno osuđenom licu. Ovo stoga što je bježanje od robije vrlo često i teže i napornije, sramnije i bestidnije, mučnije i stresnije nego pošteno robijanje. Pogotovo za ljude koji imaju makar mrvicu morala i ličnog integriteta.

ODGOVORITE