LŠ: PSV i Zenit su prije Reala i Arsenala!

Poznat prvi, a skoro i drugi šešir za žreb u Ligi šampiona 2015/2016. Od naredne sezone počinje novi sistem rangiranja u elitnom klupskom takmičenju, a nova pravila garantuju i izjednačeniju konkurenciju.

Fudbal 19.05.2015 | 11:00
LŠ: PSV i Zenit su prije Reala i Arsenala!

Barselona, Zenit i Benfika su juče overili titule u nacionalnim šampionatima, ali i mesta u prvom šeširu za žreb Lige šampiona u sezoni 2015/2016. Od naredne jeseni, UEFA će primeniti novi sistem rangiranja prilikom žreba u elitnom takmičenju. Osam nosilaca će biti šampiona iz osam najjačih prvenstava Evrope po UEFA koeficijentima.

Novo pravilo je najviše obradovalo PSV i Zenit koji će se naći među nosiocima, iako po rangu ne bi mogli ni da priđu šeširu sa nosiocima. Pogtovo PSV koji je tek na 30. mestu UEFA klupske rang liste. Ipak, zahvaljujući novim pravilima, Rusima i Holanđanima će se povećati šanse da prođu grupnu fazu takmičenjima.

Pored klubova iz Ajndhovena i Sankt Peterburga, među nosiocima će biti Barselona, Čelsi, Juventus, Bajern, PSŽ i Benfika.

Zbog novog sistema najviše mogu da žale Real Madrid, Porto i Arsenal koji imaju UEFA koeficijente da se nađu među osam najboljih klubova i po starom sistemu bi bili među nosiocima.

Skoro je pa poznat i sastav drugog šešira na žrebu za sezonu 2015/2016. Pored Reala, Porta i Arsenala, tu će biti Mančester Siti i vrlo verovatno madriski Atletiko koji mora da overi direktan plasman u poslednjem kolu Primere. A, ako kroz plej-of izbore učešće, u drugom šeširu će se naći i Mančester Junajted, Valensija (ili Sevilja) i Bajer Leverkuzen.

U slučaju da neko od gore pomenutih klubova ne izbori plasman u Ligu šampiona, po koeficijentima slede Šahtjor, Bazel, Lion.

Komentari / 0

Ostavite komentar