Džerard zbog Bekama ide u LA Galaksi!

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je da je Dejvid Bekam imao jednu od ključnih uloga u njegovoj odluci da na kraju sezone pređe u Los Anđeles Galaksi.

Fudbal 19.05.2015 | 09:00
Džerard zbog Bekama ide u LA Galaksi!

Džerard je pre nekoliko meseci objavio da će mu ovo biti poslednja sezona na “Enfildu”, a nedugo zatim stigla je vest da će njegov naredni klub biti Galaksi.

Jedan od razloga za selidbu u ‘grad anđela’ bila je želja da pobegne od pritiska, a kako kaže, Bekam je bio taj koji mu je rekao da je Los Anđeles savršeno mesto za njega.

“Ne mogu da dočekam selidbu u Los Anđeles. Gde god da odete u Liverpulu, čim izađete iz kuće, ne možete da ne naletite na nekoga ko nije obučen u crveno ili plavo. I to je emotivan pritisak, posebno za nekoga kao što sam ja. I zato se radujem što ću moći da dišem i igram fudbal u okruženju gde pritisak nije toliko veliki i da se vratim u vreme kada sam tek ušao u prvi tim Liverpula, kada sam samo uživao u fudbalu i nije bilo nikakve odgovornosti ili pritiska”, rekao je Džerard.

Džerard je takođe priznao da je bilo trenutaka kada nije mogao da podnese pritisak.

“Teško je biti fudbaler Liverpula i suzdržavati se kada ste van terena, odnosno biti profesionalac i van terena. Radujem se manjem pritisku u Galaksiju, zaista”, naglasio je Džerard.

Kapiten Liverpule je objasnio da, zbog svog bogatstva i uspeha, normalan porodični život poslednjih godina nije bio moguć za njega i njegove najbliže.

“Bilo je teško voditi decu na plivanje ili ples, samo otići na večeru u neki restoran ili na piće u kafić. Biće lepo iskusiti šetnju ulicom i vreme provedeno sa najbližima, a da vas niko ne zaustavlja ili ometa”, rekao je engleski fudbaler.

Džerard se potom dotakao i odluke da baš izabere Galaksi, koji ga je kontaktirao još prošle godine.

“Dejvid mi je prvo rekao: ‘Uradi to, svideće ti se mnogo’. Bilo je lepo čuti tako nešto od osobe koju dobro poznajem, za koju znam da mi želi sve najbolje i koja će mi dati pravi savet jer je on već tamo, sve je to iskusio, doduše, bio je mlađi nego ja sada. Rekao mi je: ‘Pratio sam tvoju karijeru, igrao sam sa tobom i mislim da je ovo savršen trenutak za tebe i tvoju porodicu’. Razgovarao sam sa njim o tome kako sam se osećao, gde sam u tom trenutku, tada nisam imao stalno mesto u timu, i razgovorima sa Brendanom Rodžersom. Pričali smo o nivou na kojem je MLS ligi, kako će to iskustvo biti za moju porodicu, načinu života. Postavio sam mu toliko pitanja, a isti slučaj je bio i sa Robijem Kinom. Sama činjenica da je Los Anđeles Galaksi bio veoma agresivan u pokušaju da me angažuje, pokazala mi je da to nije šala, pa je sam sve čekirao u glavi dok je razgovor trajao”, naglasio je Džerard, koji je u subotu odigrao poslednju utakmicu na “Enfildu” kao kapiten Liverpula.

Komentari / 0

Ostavite komentar