EL: Ovaj Spanulis je tačno KOŠARKAŠKI BOG!!!

Posle 11 uzastopnih promašaja, "Bili" je ponovo odveo Olimpijakos u finale Evrolige! Opet protiv CSKA, 70:68!

Košarka 15.05.2015 | 20:40
EL: Ovaj Spanulis je tačno KOŠARKAŠKI BOG!!!

Kakvu privilegiju imamo što živimo u eri Vasilisa Spanulisa!

Najbolji igrač Olimpijakosa ponovo je odveo svoj tim u finale Evrolige, savladavši CSKA u madridskom polufinalu, zajedno sa Kostasom Slukasom!

"Armejci", opravdano favorizovani pre ovog meča (i čitavog Fajnal-fora) kontrolisali su rezultat od početka do finiša. Najveću prednost imali su u 36. minutu, u kojem su vodili 61:52 i imali posed...

Međutim, tada se probudio Vasilis Spanulis! Do tog momenta, ubacio je NULA poena, promašivši 11 pokušaja iz igre. Do kraja je ubacio 11 poena, od kojih 9 šutevima za tri!

Spektakularnom trojkom deset sekundi pre kraja, živi košarkaški bog prelomio je utakmicu!

Klimao je glavom u neverici gazda CSKA Andrej Vatutin, dok je iz prvog reda ponovo prolazio kroz istu muku kao i prethodnih godina.

Opet su "armejci" bili blizu, opet su vodili i bili bolji 35. minuta i opet su ostali bez titule šampiona Evrope.

Trener Moskovljana Dimitris Itudis nije u završnici koristio Miloša Teodosića, koji je pronašao ritam početkom poslednje četvrtine, "vezavši" svih osam poena.

Međutim, kada se meč "lomio", grčki stručnjak više je verovao Nandu De Kolou, koji je vodio i sebe i ekipu iz greške u grešku.

Tražio je Francuz rešenje za fanatičnu odbranu Pirejaca u poslednih pet minuta, ali bi se favoriti svaki put odbijali o zid pred košem Olimpijakosa. Od 36. do 39. minuta, grčki tim napravio je seriju 12:0 i potpuno "prelomio" utakmicu.

Na drugoj strani, u poslednjih 200 sekundi utakmice, CSKA je samo jednom pogodio iz igre!

Spanulisova trojka iz snova (za 69:66) prelomila je meč i pokazala se odlučujućom. Posle toga, De Kolo je sa linije penala smanjio na 68:69, a poslednja nada ruskog tima svedena je na fauliranje Slukasa...

Plejmejker Olimpijakosa zaista je promašio jedno slobodno bacanje, ali drugo - ii to u trenutku kada je Itudis odlučio da ipak Teodosić vodi poslednji napad.

Srbin, stoga, nije ušao u igru, pa je lopta došla u ruke Kirilenka. Povratnik iz NBA lige pokušao je da učini nemoguće i sa devet metara iz jako teške situacije pogodio samo obruč.

Epilog: Olimpijakos će u nedelju igrati za četvrtu titulu Evrolige, CSKA će ponovo u Moskvu praznih ruku.

Komentari / 0

Ostavite komentar