Čović: Kome treba više para dati - FK ili KK Zvezda?!

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović kaže u razgovoru za 'Večernje Novosti' da je nelogično da fudbalska sekcija kluba dobija manje novca od košarkaške.

Fudbal 16.05.2015 | 17:40
Čović: Kome treba više para dati - FK ili KK Zvezda?!

"Zvezda polako dostiže reference koje treba da ima u Evropi i Evroligi. Trudićemo se da te standarde držimo, ali nam je potrebna podrška. Potpuno je nelogično da dobijate mnogo manje novca nego neki drugi, koji gube od onih kojima daju dresove. Naravno, aludiram na fudbalski klub. To je tačka", rekao je Čović

Čović se nalazi u Madridu, gde prisustvuje završnici Evrolige, pošto juniori crveno-belih u španskoj prestonici brane evropsku titulu, a u međuvremenu je primio i nagradu umesto Bobana Marjanovića, koji je uvršten u najbolju petorku elitnog takmičenja.

"Žao mi je što Bobi nije mogao da dođe. Ovo pokazuje kako mi određujemo tajming naše lige. Sasvim je normalno da u ovo vreme naša liga ima pauzu, iz prostog razloga što tu imate i nekoliko igrača koji igraju za FMP. Marjanović je trebalo da dođe, da primi, za njega, veliko priznanje. To predstavlja veliku čast i za Crvenu zvezdu, ali, nažalost, zbog obaveza koje ima nije mogao da dođe", istakao je Čović.

Čović je mišljenja da bi Bobi možda dobio i MVP priznanje da je bio prisutan u Madridu.

"Opet, završilo se u našoj kući. Nagradu je dobio Bjelica i čestitam mu, a posebno mi je zadovoljstvo bilo da vidim Teodosića, Marjanovića, Bjelicu i Bogdanovića, jer smo sa svom četvoricom imali dodirne tačke. Teo je prošao našu školu, kod nas je postao seniorski igrač, Bobi je tri godine u Zvezdi. Prve igre Bogdana Bogdanovića u Evroligi su bile na ovakvom turniru (završni turnir juniorske Evrolige prim.aut.) u Parizu, kada je igrao za FMP, dok je Bjelica završio kod nas gimnaziju, inače je Zvezdin igrač", dodao je Čović.

Sjajnu sezonu sprskih predstavnika u najkvalitetnijem klupskom kontinentalnom takmičenju Čović je iskoristio da priču dovede i na nacionalni nivo.

"Srbija evidentno pokazuje da ima fantastičan potencijal, kada je košarka u pitanju. Mislim da Srbija ima fantastičan potencijal i u drugim sportovima, ali imamo problem kako to finansijski ispratiti, jer nismo postavili sistem finansiranja vrhunskog sporta, koji ne može da se svodi na improvizaciju. Relativno su male pare da Srbija ima evropski nivo u košarci, odbojci, vaterpolu, rukometu... Ne mislim da su potrebne neke velike pare, kada se eliminišu dugovi Partizana i Crvene zvezde, da i fudbal bude na mnogo, mnogo višem nivou nego što je sada. Ovo je livadski nivo", zaključio je Nebojša Čović razgovor za 'Večernje Novosti'.

Komentari / 0

Ostavite komentar