Meksikanci bez pola tima na Kup Amerike!

Čičarito, Vela, Erera, Gvardado i Morena fokusiraće se na Gold kup! 

Fudbal 14.05.2015 | 12:20
Meksikanci bez pola tima na Kup Amerike!

Grozničavo leto je pred fudbalerima Meksika! Reprezentacija koju sa klupe predvodi Migel Erera učestvovaće tokom leta na dva kontinentalna takmičenja čiji se datumi ne preklapaju u samo tri dana. Kopa Amerika (Čile, 11. jun – 4. jul) i Gold Kup (SAD i Kanada, 7. jul – 26. jul) dobiće u razmaku od nekoliko nedelja nove (ili stare) šampione, ali Meksiko je akcenat stavio na ovo drugo takmičenje, dok će u Čileu izvesti značajno oslabljen sastav.

Meksiko će se (uz Jamajku) kao gost takmičiti na Kopa Americi i ovoga puta, što je bio slučaj na šampionatima Južne Amerike u poslednje 22 godine. Međutim, kako se ovog leta održava i Gold Kup – prvenstvo Severne i Centralne Amerike – Sombrerosi neće biti obavezni da učestvuju sa igračima starim do 23 godine. To je u mnogome uticalo na privremeni spisak igrača Migela Erere na kojem nema najvećih zvezda. Havijer Ernandez Čičarito, Karlos Vela, Ektor Erera, Andres Gvardado i Ektor Moreno biće glavne uzdanice Meksikanaca na Gold Kupu, pa ih neće biti u Čileu gde će pokupati da ostvaren zapaženiji rezultat mešavinom mladih i iskusnih igrača.

Ipak, ne treba da čudi što zvezde Real Madrida, Real Sosijedada, Mančester Junajteda i PSV-a neće biti u Čileu, s obzirom na to da Meksiko ne pripada KONMEBOL zoni, pa joj učestvovanje na Kopa Americi predstavlja samo dodatno takmičenje. Najveća pažnja u taboru Meksika biće usmerena ka Gold Kupu, takmičenju koje su osvajali čak šest puta. Na prethodnom prvenstvu 2013. godine, SAD su uspele da svrgnu Meksiko sa trona i spreče ih u osvajanju het-trika, posle šampionskih rezultata 2009. i 2011. godine. Asteci su odlučni da se titulom na Gold Kupu uključe u borbu sa SAD za mesto na Kupu Konfederacija (održaće se u Rusiji 2017. godine).

Ime koje na spisku najviše upada u oči je veteran Rafa Markez. Nekadašnji igrač Barselone trenutno igra u italijanskoj Veroni i sa 36 godina će biti prva zvezda tima u Čileu. Raul Himenez se u Atletiko Madridu nije naigrao u konkurenciji Antoana Grizmana i Marija Mandžukića, dok je Havijer Akino imao lošu sezonu u Rajo Valjekanu.

Meksiko će na Kopa Americi učestvovati u grupi A, sa domaćinom Čileom, Ekvadorom i Bolivijom.

Golmani: Hesus Korona (Kruz Azul), Alfredo Talavera (Toluka), Meliton Ernandez (Verakruz)

Odbrana: Karlos Salsedo (Čivas), Adrian Aldrete (Santos Laguna), Džordž Koral (Keretaro), Migel Erera (Pačuka), Rafa Markez (Verona), Džeri Flores (Kruz Azul), Ugo Ajala (Tigres), Efrain Velarde (Monterej), Hulio Domingez (Kruz Azul)

Sredina: Mario Osuna (Keretaro), Luis Montes (Leon), Marko Fabian (Čivas), Havijer Akino (Rajo Valjekano), Havijer Gemez (Tihuana), Huan Karlos Medina (Atlas), Hesus Korona (Tvente)

Napad: Eduardo Erera (Pumas), Raul Himenez (Atletiko Madrid), Matijas Vuoso (Čiapas), Enrike Eskenda (Tigres)

Rezerve: Enrike Perez (Atlas), Arturo Gonzalez (Atlas), Isak Brizuela (Čivas), Jirgen Dam (Pačuka), Rodrigo Salinas (Pačuka), Luis Fuentes (Pumas), David Kabrera (Pumas).

Komentari / 0

Ostavite komentar