Nesreća na Dunavu: Potonuo brod

Teretni brod Getan kog je Atos nosio u svom sastavu na desnom boku, udario je oko 7 časova u desni stub mosta prilikom ulaska u zvanični otvor mosta u nizvodnoj plovidbi.

Srbija 13.05.2015 | 14:57
Nesreća na Dunavu: Potonuo brod

 

Brod "Atos“ sa rumunskom zastavom potonuo je jutros na Dunavu u mestu Bogojevu, nakon što je udario u desni stub drumskog mosta a u nesreći nije bilo povređenih.

"Teretni brod „Getan" koga je „Atos" nosio u svom sastavu na desnom boku, udario je oko 7 časova u desni stub mosta prilikom ulaska u zvanični otvor mosta u nizvodnoj plovidbi", saopštili su nadležni.

Inspekcija za bezbednost plovidbe pri Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture utvrdila je da je na 1.367. kilometru Dunava došlo do nezgode u kojoj nije bilo povređenih. U izveštaju Inspekcije se navodi da je na brodu od udarca nastalo oštećenje brodske oplate, zbog čega je voda počela da nadire.

Zapovednik je pokušao da nasukivanjem oštećenog broda spreči potapanje, međutim, oko 9.45 sati ovaj teretni brod natovaren kukuruzom, potonuo je na sprudu ka desnoj obali. Nakon izvršenog uviđaja, očekuje se analiza svih okolnosti pod kojima se plovidbena nezgoda dogodila, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gradiska

13.05.2015 14:25

Bice sad somovine

ODGOVORITE