Madrid: Mari ''počistio'' Rafu u finalu!

Škotski teniser Endi Mari osvojio je Masters u Madridu pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2.

Tenis 10.05.2015 | 22:20
Madrid: Mari ''počistio'' Rafu u finalu!

Mari je u finalni okršaj ušao kao blagi autsajder, ali je pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi osvojivši drugi uzastopni turnir na šljaci.

Pre trijumfa u Madridu Mari je slavio i u Minhenu, a ovo mu je bila prva pobeda na terenu protiv Rafaela Nadala od 2011. godine (sada je 15-6 za Nadala).

Od samog početka duela Mari je nametnuo svoj agresivni stil igre, nije nijednog trenutka vraćao Španca u meč i na kraju je sasvim zasluženo ostvario veliki trijumf. Oba seta Mari je počinjao brejkom. U prvom je taj jedan brejk zadržao do samog kraja seta, a Nadal je u tom periodu propustio tri brejk šanse.

U drugom setu Škot je bio još ubedljiviji. Poveo je sa 4:0 na startu uz dva brejka i do kraja je zadržao tu prednost ostvarivši veliku pobedu, verovatno najveću od osvajanja Vimbldona. Mari je imao samo 11 vinera ali i samo 14 neiznuđenih grešaka (Nadal 18-26).

Ovo je Marijeva druga titula u 2015. godini, druga koju je u karijeri osvojio na šljaci i ukupno 33. u karijeri.

Što se tiče Nadala, on nije bio na nivou koji je prikazao u polufinalu protiv Berdiha, a posle ovog poraza izgubiće dodatne bodove na ATP listi, pošto je prošle godine u Madridu osvojio titulu i od ponedeljka će biti sedmi igrač sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar