A od šefa besplatno ljetovanje za 6 400 radnika

Ako ovo nije najbolji šef na svijetu, onda ne znamo ko je. Velikodušni Kinez odveo je svojih 6.400 radnika na odmor u Francusku i platio im sve troškove, što ga je koštalo oko 33 miliona evra.

Svijet 10.05.2015 | 17:30
A od šefa besplatno ljetovanje za 6 400 radnika

Li Đinjuan, milijarder i vlasnik multinacionalnog giganta Tiens Group, rezervisao je smještaj u 140 hotela u Parizu za više od pola radnika koji u ovoj kompaniji rade, a kojih ukupno ima 12.000.

Obišli su znamenitosti poput Ajfelovog tornja i muzeja Luvr, te putovali na Azurnu obalu. Vozom su putovali do obale, gdje su odsjeli u oko 4.760 soba sa četiri i pet zvjezdica u Monaku i Kanu.


Na kraju putovanja kojim su proslavili 20 godina postojanja kompanije, otputovali su u Nicu gdje su svojim tijelima formirali najdužu rečenicu u Ginisovoj knjizi rekorda napisavši "Tiens’ dream is Nice in the Côte d’Azur".Za njihovo prebacivanje iz hotela do promenade u Nici trebalo je 147 autobusa, prenosi Independent.

Ovo je najveća grupa koja je ikada posjetila Francusku, a svi troškovi njihovog putovanja procjenjuju se na 33 miliona evra.


Li Đinjuan  je 24. na listi najbogatijih Kineza, a njegovo bogatstvo Forbs procjenjuje na 1,2 milijarde dolara.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar