Rafa: Novaku je lako! On može da bira!

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal stao je u odbranu najvećeg rivala Novaka Đokovića rekavši da Srbin može da bira koje će turnire igrati.

Tenis 08.05.2015 | 18:20
Rafa: Novaku je lako! On može da bira!

Đoković je odlučio da drugu godinu u nizu propusti Masters u Madridu, a kao razlog odustajanja naveo je umor.

Međutim, mnogi smatraju da Novak namerno ne želi da učestvuje u prestonici Španije jer je pre dve godine ušao u sukob sa lokalnom publikom.

„Prvenstveno, Novak je osvojio toliko toga da ima slobodu da bira da želi da se odmara i kada to ne želi. Jedino što moramo reći jeste da mu ide sjajno. Svi mi treniramo i pripremamo se. Mislim da možda njegov odmor ima veze sa nadmorskom visinom u Madridu. Igrao je sjajno na ’nivou mora’ i mislim da želi tako i da nastavi. Samo želi da uzme neko vreme slobodno“, rekao je Nadal.

Srpski teniser prošle godine nije igrao na Mutua Madrid Openu zbog povrede ručnog zgloba, a poslednji put tu je igrao 2013. godine, kada je ispao u drugoj rundi od Dimitrova i kada je imao nesuglasice sa publikom.

Najbolji teniser sveta jedini trofej u Madridu osvojio je 2011. godine, a još dva puta je igrao u polufinalu – 2007. godine ispao je od Nalbandijana i dve godine kasnije od Nadala u epskom meču dužem od od četiri sata.

Đoković je impresivno počeo ovu sezonu – osvojio je Australijan open i Masterse u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, što nikome pre toga nije uspelo u istoriji.

Masters u Madridu počeo je u petak prvog maja, a titulu brani Španac Rafael Nadal, nakon što je prošle godine u finalu bio bolji od Japanca Keija Nišikorija.

Sledeći turnir na kojem će najbolji sportista sveta nastupati je Masters u Rimu koji počinje desetog maja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oslo

08.05.2015 16:28

nole nole ole

ODGOVORITE