LE: Napoli u problemu, Sevilja već u finalu!

Fudbaleri Sevilje na korak su od novog finala Lige Evrope, dok je Napoli u problemu pred revanš polufinala.

Fudbal 08.05.2015 | 14:00
LE: Napoli u problemu, Sevilja već u finalu!

Branilac titule Sevilja je razbila Fiorentinu 3:0 na svom terenu, pa je veoma blizu plasmana u finalni meč u Varšavai.

S druge strane, Napoli je igrao samo 1:1 sa Dnjiprom na San Paolu, pa ga očekuje težak zadatak u revanšu u Ukrajini.

Napoli je žestoko krenuo protiv Dnjipra, svom silom napao gol gostiju, konstantno su leteli pasovi ka Iguainu, ali su Ukrajinci na čelu sa Daglasom Silvom uspešno odoleli svakom napadu najefikasnijeg tima takmičenja.

Konačno na startu drugog poluvremena Napoli uspeva da probije odbrambeni bedem Dnjipra, stiže do vođstva golom Davida Lopesa posle kornera.

Tim Rafaela Benitesa je u nastavku pokušavao da duplira prednost i olakša sebi posao u revanšu, redali su se pokušaji Kaljehona, Hamšika i Iguaina, ali gola nije bilo.

I u trenucima kada je španski stručnjak pokušavao da umrtvi igru i sačuva minimalac, gosti su zahvaljujući propustima sudije stigli do velikog pogotka u gostima. Fedeckij je ubacio loptu sa desne strane, a Jevgen Seleznjov iz ofsajda zatresao mrežu.

Sevilja je u prvih 20-ak minuta kontrolisala tempo meča i sa svih strana pokušavala da Baki stvori gol šansu, da bi u 17. minutu Kolumbijac omogućio Aleiksu Vidalu da sa ivice kaznenog donese vođstvo domaćinu.

U nastavku poluvremena Fiorentina je dominirala, već u sledećem napadu je Matijas Fernandes promašio nemoguće, sa pet metara je prebacio gol, da bi potom golman Sevilje Riko sprečio Španca i Salaha da izjednače rezultat.

Sevilja već u sedmom minutu nastavka koristi lošu reakciju gostujuće odbrane i golmana Neta, te drugim golom Vidala duplira vođstvo.

Domaći su se povukli u nastavku i vrebali šansu iz kontranapada za novi gol, što su dočekali 15 minuta pre kraja kada posle ekspresne akcije po levoj strani, rezervista Kevin Gameiro postiže novi pogodak i potvrđuje devetu uzastopnu pobedu Sevilje na svom terenu u Evropi.

Revanši su 14, a finale 27. maja u Varšavi. Pobednik LE će se plasirati u Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar